Novak Đoković, Rolan Garos
Novak Đoković, Rolan Garos; Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Dobar žreb.

Najbolji teniser sveta saznao je rivale na Mastersu u Madridu, u pohodu ka odbrani titule.

Pročitajte još

On će u prvoj rundi kao prvi nosilac biti slobodan. U drugom kolu protivnik će mu biti pobednik iz duela Luke van Eša i Tomaša Martina Ečeverija. U osmini finala mogao bi odmeriti snage sa Grigorom Dimitrov, mada će navijači priželjkivati da vide pravi teniski klasik i duel sa Stanislasom Vavrinkom.

Najteža opcija u četvrtfinalu bio bi Holger Rune. U polufinalu mogao bi se sastati sa Italijanom Janikom Sinerom. Ukoliko dođe do  velikom finalu čega ga Karlos Alkaraz, drugi teniser sveta.

Đoković je u karijeri ovaj turnir osvajao šest puta. U finalu prošle godine bolji je bio od Stefanosa Cicipasa u dva seta.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, na Novakovoj strani žreba su Filip Krajinović, koji bi na Novaka mogao u četvrtfinalu (turnir počinje protiv Martina Fučovića), te Laslo Đere, koji će igrati protiv Lestijena Konstanta iz Francuske.

Na drugoj strani žreba je Dušan Lajović, kog očekuje Nunjo Borhes iz Portugala.

Sa druge strane, Karlos Alkaraz mže da odmeri snage sa Albertom Ramos-Vinjolasom u drugom kolu, dok ga na putu ka polufinalu očekuju Jirži Lehečka, Fransis Tijafo kao najteži rivali, a u borbi za finale potencijalno protivnici su Andrej Rubljov, Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

Turnir u Rimu počinje 9. i traje do 21. maja.

BONUS VIDEO Đoković u neverici u Monte Karlu: Svi protiv mene proigraju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar