Foto:AP Photo/Daniel Cole

Provokacije odmah posle teškog poraza.

Novak Đoković je doživeo neočekivan poraz u drugom kolu mastersa u Monte Karlu posle tri seta rezultatom 6:3, 6:7, 6:1, a posle meča se suočio sa provokacijama novinara.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od stranih novinara je, pokušao da isprovocira Đokovića aludirajući na slučaj u Australiji i uvlačeći navijače u priču.

„Verovatno si vrlo razočaran, ali ne previše iznenađen. Voleo bih da znam da li si iznenađen činjenicom da je publika opet bila veoma, veoma protiv tebe na početku, bar do onog trenutka kada si osvojio drugi set? To se dešavalo mnogo puta kada si igrao protiv Federera ili drugih igrača. A ti si svetski broj 1. Šta misliš, zašto se ovo desilo? Da li misliš da je to zbog onoga što se desilo ranije ove godine, ili ne?“.

Novak je ostao smiren i potom „spustio“ novinara odgovorom.

„Da budem iskren sa Vama, imao sam potpuno drugačiji doživljaj od Vašeg. Uopšte nisam imao osećaj da su navijači protiv mene. Zapravo, publika je bila veoma prijatna i imao sam kod nje jako lep prijem! Vidite… Ona jeste pozdravljala oba aktera ovog meča, dobre poteze. On je imao dva brejka prednosti, igrao je dobro i nisam mario (što mu publika aplaudira tada). Iskreno, igrao sam ja u mnogo, mnogo goroj atmosferi tokom karijere. Ova je bila sjajna. Najiskrenije govoreći, hvala navijačima što su ostali tri sata uz nas“.

Đoković je tokom meča mnogo puta dobija aplauze, a na kraju je gromoglasno ispraćen sa terena uprkos porazu. Publika je bila vrlo korektna i obojicu tenisera nagrađivala ovacijama pa nijednog trenutka nije moglo da se zaključi da je protiv srpskog asa.

BONUS VIDEO Spektakularan poen Novaka za izjednačenje u setovima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare