Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Još se priča o epskom okršaju na Rolan Garosu.

Greg Rusedski, penzionisani britanski teniser i nekadašnji četvrti igrač sveta, smatra da je Novaka Đokovića povredio poraz od Rafaela Nadala na Rolan Garosu.

PROČITAJTE JOŠ

„Neki igrači imaju potencijal, ali pobediti je nešto sasvim drugo“, rekao je Rusedski.

On se osvrnuo i na razliku svih igrača u odnosu na veliku trojku.

„Jedno je ući u finale, ali morate imati potpuno ludi način razmišljanja zbog velike trojke ili četvorke koja je obeležila ovu generaciju. Đoković je ljut jer nije osvojio grend slem ove godine, ali i zbog način na koji je izgubio od Rafe“, rekao je Rusedski.

Potom je govorio i o ambicijama Nadala.

„Rafa će ići na kalendarski grend slem. Ne bi došao na Vimbldon da mu noga nije bila 100 odsto spremna“, smatra Rusedski.

Đoković prvi nosilac na Vimbldonu

Vimbldon je objavio spisak nosilaca u muškoj i ženskoj konkurenciji, a turnir počinje 27. juna i traje do 10. jula.

Novak Đoković je i ovog puta prvi nosilac. Na turniru neće učestvovati trenutno prvi igrač na ATP listi Danil Medvedev jer je Vimbldon zabranio učešće Rusima i Belorusima, dok je Aleksandar Zverev odlučio da propusti turnir zbog povrede skočnog zgloba. Drugi nosilac je Rafael Nadal, što znači da jubilarni 60. okršaj dva tenisera može biti odigran tek u finalu i u direktnoj borbi za trofej.

U polufinalu bi mogli da igraju protiv Stefanosa Cicipasa ili Kaspera Ruda, ali će pogotovo nezgodno biti u četvrtfinalu.

Naime, Hubert Hurkač, Mateo Beretini, Feliks Ože-Alijasim i Karlos Alkaraz vrebaju u ovoj fazi takmičenja. Koliko to može da bude neugodno svedoči da je Beretini do sada upisao 20 pobeda na travi u zadnje dve godine i samo jedan jedini poraz – od Novaka u finalu Vimbldona prošle godine.

Zbog toga će Novak morati da tempira formu savršeno jer ga potencijalno teži zadatak čeka u četvrtfinalu, nego u polufinalu. Uz sve to postoje igrači koji odlično igraju na travi, a koji se ne nalaze ni na listi nosilaca. To je slučaj sa Nikom Kirjosom kog će svako želeti da izbegne u prva dva kola.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare