Novak Đoković nastavio je misiju "osmi trofej Vimbldona" pobedom protiv Džejkoba Firnlija u drugom kolu sa 6:3, 6:4, 5:7, 7:5, a sve detalje sa ovog meča mogli ste da pratite uživo uz Nova.rs.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

U prva dva seta je sve izgledalo kao, kako to Britanci vole da zovu, „šetnja u parku“. Onda je odjednom Britanac shvatio da je leđima priteran uza zid i pokazao da je to iz njega izvuklo ono najbolje.

Đoković je tako preživeo dramu i tako zakazao meč sa Aleksejem Popirinom.

Srpski teniser je potpuno kontrolisao sve u prva dva seta, a onda je sve počelo da se menja.

Đoković je počeo sve više da viče na tim i direktno se obraćao Borisu Bošnjakoviću rečima „Gledaj me, gledaj me“. Želeo je da dobije dodatne savete za servis jer je u trećem setu prolazio kroz krizu.

Srpski teniser je polako gubio rotaciju kako je prolazio meč, a to mu je napravilo nešto više problema.

Ipak, podigao se nakon što je u jednom trenutku tražio da navijač bude izbačen sa tribina.

„Prvo, velike čestitike Džejkobu, odigrao je odlično, zaslužio je set. Nikada ga nisam gledao ranije, prvi put sam ga video pre dva dana. Nije imao šta da izgubi, igrao je pred domaćom publikom i zna kako da igra na ovoj podlozi. Bilo je dosta vetrovito. Mogao sam da okončam i u tri seta, ali kako je on igrao moglo je da ode i u pet setova, možda je to bilo realnije“, poručio je Đoković posle meča.

Đoković napada ovde 99. trofej u karijeri i ukoliko uzme titulu postaće treći najuspešniji po broju pobeda na ovom turniru svih vremena.

Četvrti set u toku: Đoković - Firnli 6:3, 6:4, 5:7, 7:5

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare