foto: Starsrport/Serbia Open

Uvek mu prorade emocije kad priča o porodici

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sumirao je sve utiske iz prethodne sezone, a uveliko je posvećen novoj u kojoj cilja najveće titule uprkos tome što će uskoro napuniti 37 godina.

Đoković je fizički i te kako spreman, još uvek je gladan trofeja i mentalno spreman za najveće izazove, ali mu veoma teško padaju konstantna odvajanja od dece i porodice.

PROČITAJTE JOŠ:o

Novak je prethodnih godina i te kako promenio kalendar takmičenja, igra na manje turnira nego pre (12 u 2023. godini), a svaki put kad mogu, deca idu sa njim ili makar dođu na nekoliko dana.

„Da budem iskren, malo sam podeljen u vezi s time. Uvek je deo mene koji je dečak koji obožava tenis, zna samo za tenis i koji mu je posvetio ceo život. Taj dečak i dalje želi da nastavi. S druge strane, otac sam dvoje dece, daleko sam od porodice… Svaki put kada putujem na duže, to mi slama srce. Uvek razmišljam o tome koliko dugo bi trebalo da igram, koliko turnira da igram, da li je vredno toga… Počeo sam ovu godinu uobičajeno – došao sam rano u Australiju, volim da igram ovde, ovde sam pravio najveće uspehe u karijeri na grend slem nivou. Posle toga, zaista ne znam. Obično imam jasan raspored gde želim da igram, šta su ciljevi – sada znam da su to slemovi i Olimpijske igre, ali osim toga, nemam pojma koje turnire ću igrati ili neću igrati. I dalje sam gladan, i dalje želim da se nadmećem, i dalje mogu da trčim satima, ali sada je više do emotivnog aspekta – šta je prioritet? Tenis je bio prioritet više od 20 godina, u stvari 30 godina, ne želim da propustim previše trenutaka sa svojom decom“, rekao je Novak u intervjuu datom Džimu Kurijeru, nekadašnjem teniseru.

Između ostalog u ovom intervjuu, pričao je Novak i o svojoj teniskoj zaostavštini.

„To je dobro pitanje. Voleo bih da moje nasleđe bude, pre svega da budem zapamćen kao neko ko je upotrebio svoju platformu, status i uticaj vrhunskog igrača, da pomogne da se poboljšaju tenis i životi kolega tenisera. To mi zaista daje energiju da nastavim, to mi je jedna od velikih želja. Naravno, voleo bih i da budem zapamćen kao neko ko je posvetio ceo život tenisu, igrao sa srcem i sa petljom, i ko je ostavio sve što ima na terenu. Nadam se i da sam inspirisao mnoge mlade ljude da se uhvate reketa. I još nekoliko drugih stvari“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare