Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Iako je tek drugo kolo Vimbldona opasnosti na travi su ove godine neujednačeno raspoređene za Novaka Đokovića. Drugo kolo bi moglo da bude nešto teže nego prethodnih godina zbog sveže obrijanog momka iz Australije.

Foto: Nova.rs

I postoje najmanje dva razloga zbog kojih Novak Đoković mora da bude izuzetno oprezan protiv Džordana Tompsona koji je uspeo u prethodnom kolu da po treći put u karijeri nadoknadi zaostatak od dva setova i da na kraju sruši Brendona Nakašimu (2:6, 2:6, 6:4, 7:6(4), 6:3). Amerikanac je prošle godine dobrano namučio i Nika Kirjosa, pa nema nikakve dileme da mu leži igra na travi. Ipak, u ovom trenutku se Tompson tu oseća bolje.

PROČITAJTE JOŠ

Tompson nikada nije stigao dalje na grend slemu od osmine finala, ali je jednom stigao do treće runde Vimbldona. Doduše, to ne deluje preterano impresivno jer je Đoković samo jednom zaustavljen u drugoj rundi ovog turnira (2008. godine), dok je od 2009. igrao najmanje četvrtfinale svake godina za izuzetkom 2016. godine kada ga je mučio lakat.

Najveći razlog za oprez je što se Tompson sjajno oseća na travi u ovom trenutku jer je stigao do finala Hertongenboša nedavno što mu je drugo ATP finale u karijeri, a prethodno finale je igrao na istom turniru pre četiri godine. Na travi su ga ove godine dobijali još Britanci Endi Mari i Kameron Nori, Mari je dva puta osvojio turnir, dok je Nori prošle godine stigao do polufinala.

Džordan Tompson
Džordan Tompson; Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Drugi veliki razlog zbog kog Novak ne sme da potceni rivala je što je Tompson uspeo da pobedi dva puta igrače iz Top 5 (Marija na travi i Cicipasa na betonu Indijana Velsa), a izgubio je četiri takva susreta.

Ipak, nikada do sada nije slavio protiv Top 5 igrača na grend slemu, a zna se koliko je težak zadatak to uraditi protiv Novaka Đokovića.

Australijanac će morati da odigra bez ikakve dileme meč života kako bi mogao da se nada prolasku, ali Đoković u ovoj fazi karijere razmišlja i o vremenskom ekonomiji, tačnije da provodi što manje vremena na terenu.

BONUS VIDEO Novak pravio šou: Samo se u TV prenosu čulo šta dobacuje boksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar