Džordan Tompson
Džordan Tompson; Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Samo po tome što su brkovi Džordana Tompsona poznatiji od njegove igre (pogotovo na travi) dovoljno govori u kojoj meri bi Novak Đoković trebalo da strepi protiv sledećeg rivala. Ipak, opuštanja ne sme da bude jer sada ćosavi Australijanac predstavlja nešto komplikovaniji zadatak od Pedra Kaćina u prvom kolu Vimbldona.

Foto: Nova.rs

Tompson je uspeo da se vrati u jednom od retkih mečeva u pet setova u prvom kolu. Brendon Nakašima je prošle godine nakon pet setova dozvolio Niku Kirjosu da izbori četvrtfinale, a ovog puta je uspeo drugi Australijanac da preokrene sa 2:6, 2:6, 6:4, 7:6(4), 6:3.

PROČITAJTE JOŠ

Australijanac je nedavno obrijao brkove, a najavio je da će upravo od Kirjosa tražiti savete za meč sa Đokovićem. Već sada njegov put mnogo podseća na onaj Kirjosov, ali se navijači u Srbiji nadaju da će na isti način biti i završen – porazom od Novaka.

Uz sebe će Tompson imati i Lejtona Hjuita, bivšeg broja 1 i čoveka koji je osvojio Vimbldon 2002. godine. Upravo on mu je sugerisao da protiv Amerikanca češće izlazi na mrežu, a taj stil igre će morati da bude još riskantniji da bi se isplatio protiv srpskog tenisera.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Tanjug AP Photo/Kin Cheung)

Đoković nije izgubio na Centralnom terenu od 2013. godine i to je podatak koji je zaista strah i trepet u tenisu u ovom trenutku. Ukoliko nastavi da igra na ovaj način, verovatno ćemo uskoro imati novog kralja trave, čime će Rodžer Federer i tu izgubiti primat. Poklonio se Tompson Đokoviću, te za australijske medije, iako to nije popularno mišljenje u tom delu sveta poručio da je Novak najbolji ikada.

„Kada sam video žreb pomislio sam ‘Da, stvarno bih voleo da prođem prvi meč da bih mogao da igram sa njim’. Ovo bi mogao da bude njegov najbolji turnir. Video sam neke prilično nestvarne statističke podatke i znam da je osvojio ovaj turnir sedam puta. To je neverovatno. On je najbolji teniser svih vremena. Ima najviše grend slem turnira, možda neće biti zabavno, ali biće dobro biti na terenu“, poručio je Tompson koji je pre dve nedelje igrao finale Hertongenboša i mnogi ga smatraju specijalistom za travu.

Jedina prednost Australijanca u ovom trenutku jeste misterioznost. Dok o Đokoviću znamo gotovo sve, o njemu se malo zna. Novak će po prvi put igrati protiv momka iz Sidneja koji ni na jednom grend slemu nije stigao dalje od četvrtog kola (US Open, 2020. godine). Sve ovo govori da ne bi trebalo da bude preterano težak zadatak, ali ujedno daleko od najednostavnijeg za ovu fazu takmičenja.

Tompson je do sada igrao dva puta protiv članova „Velike trojke“ i oba puta je bolji od njega bio Rafael Nadal.

„Rekao sam na kraju meča sa njim: Nije bilo zabavno, ali je bila čast igrati. Nadam se da će biti malo zabavnije protiv Novaka, ali sam i te kako svestan da možda neće biti“, poručio je raspoloženi Tompson nakon preokreta.

Jordan Thompson Foto:Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Trenutno 70. igrač sveta će izaći na Centralni teren Vimbldona na kom će igrati protiv čoveka koji to i bukvalno doživljava kao „drugu kuću“ (i to kakvu). Uostalom, otud ne čudi da li će mu to biti „ostvarenje sna ili noćne more“.

„Može da bude i jedno i drugo. Video sam nekoliko momaka koji su imali noćne more protiv njega na Centralnom terenu. Ali, nadam se da to neće biti slučaj sa mnom. Moraću da igram mnogo bolje danas nego u prva dva seta, to je sigurno. Moram da verujem, koliko god to blesavo zvučalo, da mogu da pobedim inaće nema poente ni da izlazim na teren, znam koliko su mi male šanse“, rekao je iskreno Australijanac.

BONUS VIDEO Novak pravio šou: Samo se u TV prenosu čulo šta dobacuje boksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar