Iskren je bio srpski teniser.

Novak Đoković je dobio poziv da se takmiči na čuvenom „Rajder kupu“ koji je najbolji opisati kao golf pandan „Lejver kupu“ i zaista je blistao tokom nastupa.

Nakon pobede, srpskog tenisera su novinari podsetili su na šaljive komentare Danila Medvedeva.

PROČITAJTE JOŠ

„Hoću da pitam Novaka, šta još radiš ovde? Kada planiraš da malo usporiš?“, pitao je Medvedev tada, a Srbin je na to sada uzvratio:

„Nemam odgovor na to“, rekao je uz osmeh Đoković, kome je penzija još uvek van pameti.

Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Pre toga se najbolji teniser sveta osvrnuo na naredni deo sezone.

„Grend slem sezona je završena, ali imamo još nekoliko meseci do kraja sezone. Igraću Bersi, jedan od turnira iz serije 1000. Zaista važan na ATP turu. Potom Završni turnir u Italiji, a onda i Dejvis kup za Srbiju, moju zemlju. To je veliki cilj za kraj sezone. U plej-ofu smo, u četvrtfinalu, tako da se nadam da ćemo se dočepati trofeja“, rekao je Novak i dodao:

„Očigledno je bilo istorijsko, ispunjavajuće. Neverovatno uzbuđenje što sam osvojio 24. grend slem. Uvek su grend slemovi i nedelje na prvom mestu bili najvažniji. Mislim da sam imao sreće što sam većinu svoje karijere proveo bez povreda. Fokusirao sam se na širu sliku, dugoročno i dosta uložio kako bih mogao da što više godina zadržim ovaj nivo. Znao sam da ću, ako se to desi, ako budem imao dugu karijeru, uspeti da osvajam grend slemove. I dalje sa 36 godina napredujem, mislim da godine ne utiču na mene mnogo, da kucnem u drvo. Nadam se da ću imati još nekoliko sjajnih godina na grend slemovima, posebno jer su to moji najviši ciljevi i prioroteti“, zaključio je Đoković za „Skaj Sports“.

BONUS VIDEO Novak Đoković preko Alkaraza do nove titule u Sinsinatiju