Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković nije uspeo da osvoji titulu na Vimbldonu i to je navelo mnoge da ga odmah otpišu. Pa čak i one koji su radili sa njim godinama.

Karlos Alkaraz je savladao srpskog tenisera u finalu sa 6:2, 6:2, 7:6(4), a zanimljivo da je nakon toga preovladalo mišljenje da Đoković više neće moći da zapreti njemu, ali ni Janiku Sineru.

PROČITAJTE JOŠ

To nije samo mišljenje navijača, već i ljudi koji su tokom godinama bili oslonac srpskom teniseru. Tako je Ivan Ljubičić otkrio šta mu je rekao Boris Beker koji je godinama bio deo stručnog štaba Srbina.

Nemca je Đoković podržavao i kada se našao na stubu srama i kada su se svi okrenuli protiv njega, ali se čini da to nije uzajamno. Naprotiv.

“Naravno da će biti motivisan u Parizu, ali šta ćemo posle? Bez Federera, bez Nadala, sve je drugačije. Boris Beker mi je nedavno rekao da mu se čini da je Đoković praktično prihvatio superiornost Alkaraza, što nikada nije radio sa Nadalom i Federerom”, rekao je Ljubičić za „Ekip“.

Dakle, i Ljubičić i Beker sumnjaju da Đoković može opet da bude onaj stari.

“Nismo daleko od potpune smene generacija. To je život”, izjavio je Ljubičić.

Ipak, sve ovo bi moglo samo da rasplamsa vatru u Đokoviću. Tokom Vimbldona je imao i fizičke limite jer je prošlo samo 37 dana od operacije do finala, ali to nije sprečilo mnoge da otpišu šampiona.

To se jednostavno ne radi…

BONUS VIDEO Novak Đoković nakon finala Vimbldona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare