Malo ko zna da su zajedno odrastali Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, i Stefan Bendić, poznati voditelj RTS, a još manje su poznate priče iz tog perioda. Bendić je odlučio da ispriča detalje o tom periodu.

Đoković je odrastao u trenucima kada je NATO bombardovao Srbiju, a sada kada govori o tom momentu govori o velikom stradanju naroda, ali i činjenici da ga je to ojačalo.

Tu priču je potvrdio i Bendić koji je dodao detalj koji do sada nije bio poznat.

Retko kada se do kraja pronikne u to kako je stvaran jedan šampion, ali kada je u pitanju najbolji teniser svih vremena i jedan od najboljih sportista ovo je jedinstven uvid.

Dok je trajalo bombardovanje 1999. godine Đoković je po ceo dan igrao tenis.

„Sad mogu da potvrdim definitivno jer sam ja tad igrao tenis. Tokom bombardovanja su on i Borče svaki dan igrali tenis na Partizanu non-stop. To nije priča i njegova izmišljotina, to ljudi misle, on je igrao. Ne, svaki dan smo igrali na Partizanu. Još je to otvoreno polje, ima 12 terena, svaki dan se igrao tenis po ceo dan. Imali smo dva puta dnevno treninge, znači to je prosto tako bilo. To ga je učvrstilo kasnije u nekim mentalnim stvarima, razmišljanjima“, poručio je Bendić u podcastu „Reketiranje„.

Ispričao je i jednu anegdotu kada je Đokovića oduševio naizgled običan duks. Kako izgleda pogledajte u video snimku u tekstu.

„Novak je putovao na neki turnir u žuri na avion u Beogradu. Trenirao je sa Filipom Krajinovićem, gde je to moglo da bude pre godinu i po dana, možda i manje. Izlazi sa terena i ja sedim sa društvom koje je njemu blisko, da ne pominjem imena i on kao ‘Ćao, ćao, gde ste? Uuu, što ti dobar duks’. I ja kažem super sad ću da mu nabavim duks ovaj sa turnira u Stokholmu, Kraljevski teniski klub. Odmah zovem tamo – nema duksa, brate. Nole izvini, nema duksa. Razmišljao sam da mu dam svoj, ali sam ga već nosio pola godine i gde da mu dam nošen duks, to je malo bezveze. Ali, naći ću mu duks“, ispričao je Bendić.

BONUS VIDEO Senzacija na Indijan Velsu – Đoković poražen od laki luzera Luke Nardija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare