Foto: Paul Crock / AFP / Profimedia

Biljana Veselinović, dugogodišnji WTA trener na najvišem nivou i sadašnji prvi strateg Kejti Bolter, pojasnila je da je imala priliku da gleda najboljeg tenisera sveta u Indijan Velsu i sada joj jedno pitane prolazi kroz glavu.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Veselinović je dovela četiri igračice do Top 20, a sve teniserke koje je vodila su u tom trenutku igrale tenis karijere. Jedna je od onih koje je i Novak pozvao za savet ili smernicu.

PROČITAJTE JOŠ

Njeno dvodecenijsko iskustvo na najvišem nivou tenisa učinilo je da uspeo da dijagnostifikuje neke probleme čim ih vidi.

„Uživo sam gledala Novaka na Indijan Velsu i gledala sam polufinale protiv Sinera i gledam sve što mogu da uhvatim. Poraz protiv Sinera me uopšte nije iznenadio jer je Italijan bio u takvoj formi, a Nole je izgubio poslednja dva puta krajem godina od njega i to jednom kada je imao meč lopte i malo mi se čini da se uvukao crv sumnje kod njega da li može ili ne može da dobije, a Siner je bio u top formi. Nisam želela da znam, tako da najbolje da kažem jer sam se uvek jako nervirala kao i uvek kad gledam Noleta, ali me to nije iznenadilo. Jako sam se iznenadila na koji način je Novak igrao u Indijan Velsu jer mu se nije igralo, to su svi rekli nije da sam ja nešto izmislila. Nije me ni iznenadio da se desio prekid sa Ivaniševićem, to se uvek tako dešava kada se vidi nemotivisanost igrača. To se uvek vidi“, poručila je Veselinović za Nova.rs.

Biljana Veselinović
Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Zatim je pojasnila da jedna stvar vrlo brzo da promeni

„Kod mene je to uvek posle tri godine rada otprilike. Malo se vraćam, došle smo do Top 20 i onda smo udarile u zid. Ja sam davala neke predloge, one nisu bile spremne za tako nešto i onda sam shvatila da ne mogu da pomognem više. Sa svim igračicama sam se razilazila na prijatan način, bila sam da gledam Krunićku, Alize Korne me pozvala jer igra poslednji meč u karijeri. Sa svima sam u dobrim odnosima, to je biznis gde se sedne i razgovara i tako je uradio i Goran sa Novakom. E sad, šta se dalje dešavalo… Mislim da to ni Nole ne zna da objasni, a kamoli ja ili neko drugi. Bilo bi jako interesantno postaviti pitanje njemu šta bi uradio da može vrati film šest meseci unazad. To bi me jako zanimalo jer sam sigurna da bi nešto drugačije uradio. Sam je rekao da je zabrinut, a zabrinuta sam i ja. Nikada nije ulazio u grend slem tako loše pripremljen, ako se gledaju rezultati prethodnih turnira. Ipak, on voli da kaže da su grend slemovi drugačiji, pa eto da se nadamo da će pronaći motiv jer se i Olimpijske igre igraju na ovom kompleksu. Da li je dovoljno trenirao i na koji način je trenirao to ne znam.“

BONUS VIDEO Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare