Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Veliku buru podigao je Novak Đoković kada je organizovao Udruženje profesionalnih tenisera, a ATP se sa tim nikada nije pomirio.

Fakundo Bagnis, argentiski teniser koji je trenutno 126. igrač sveta, otkrio je šta se dešavalo iza kulisa u prethodne tri godine.

PROČITAJTE JOŠ

Argentinac je otkrio zbog čega je PTPA značajan i otkrio da je bilo pritisaka na igrač od strane krovne organizacije tenisera.

„Godine 2020. živeo sam trenutak kada je Novak Đoković stvorio novo udruženje, a ATP je bio strašno agresivan prema nama da se ne pridružimo. Danas predsednik ATP-a Andrea Gaudenci nema nikakve veze sa igračima koji nisu u prvih 20“, rekao je Bagnis.

Bagnis je istakao koliko je Novak predan oko rada organzacije i da očekuje da PTPA nastavi da raste.

„Zahvalan sam na onome što je Đoković uradio. Igrači moraju da imaju neku vrstu sindikata zaduženog za razgovor sa ATP. ​​Savez koji je Đoković napravio i dalje radi na snazi, ali video sam da je jako uključen na turniru u Rimu, na sastanku od dva i po sata koji nije bio obavezan, a on je igrao sutradan. Ljudi nemaju priliku da vide to, ali ja jesam i skidam kapu.“

Svestan je da Novak nema baš sjajnu sliku u javnosti, ali ističe Argentinac da mu je veoma zahavalan.

„On se stavlja u kožu igrača koji imaju ekonomska ograničenja. Pravi greške i možda nije najomiljeniji u javnosti, ali ja sam nisam navijač, ja sam deo kruga i veoma sam mu zahvalan“, završio je Bagnis.

BONUS VIDEO Đoković – Cicipas poen za brejk loptu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar