Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Još jedna majstorska partija Nikole Jokića.

U novoj sezoni Nikola Jokić šutira iz igre sa 66 odsto uspešnosti i nastavlja da briljira. Po 85. put u karijeri je predvodio Denver po broju poena, skokova i asistencija na jednom susretu, a ovog puta je to bilo dovoljno da Nagetsi potpuno razbiju Los Anđeles Lejkerse sa 110:99.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski centar je na terenu radio bukvalno šta je hteo. Postigao je 31 poen (12/17 iz igre, 0/4 za tri) uz 13 skokova i devet asistencija. Na sve je dodao i četiri ukradene lopte, a sa njim na parketu je Denver imao čak +28.

Jokiću je nedostajala jedna asistencija da upiše 79. tripl-dabl u karijeri kojim bi i zvanično po ovom parametru postao najbolji centar u istoriji NBA, trenutno je izjednačen sa Viltom Čemberlejnom.

Srbin je imao nekoliko fantastičnih poteza, kao kada je „promešao“ Dejvisa i onda pogodio preko njega. U ratu dva centara ga je Jokić sve vreme čuvao i nadigrao.

U jednom trenutku je delovalo da Jokić izlazi u aut, a onda je podelio sjajno dodavanje iza leđa gotovo bez gledanja. Naravno da je ta akcija završena poenima.

Kada su ga iznervirali u jednom trenutku se podigao i visoko zakucao dok ga je Lebron Džejms samo nemoćno gledao.

Majkl Meloun, trener Denvera, posle susreta je pojasnio koje su sličnosti između Lebrona i Jokića.

„Njihova sposobnost da sve čine boljim, njihov visok koeficijent inteligencije, nijhova nesebičnost, njihovo razmišljanje dva ili tri dodavanja unapred… Imaju mnogo toga zajedničkog“, rekao je Meloun.

Pratio ga je Brus Braun sa 18 poena, pet skokova i četiri asistencije, a Džamal Marej je jednom asistencijom pokazao da polako hvata pravu formu, stigao je do 13 poena, četiri skoka i šest asistencija.

Očekivano je u Lejkersima najefikasniji bio Entoni Dejvis sa 22 poena, 14 skokova i pet asistencija, dok je Lebron Džejms postigao 19 poena uz sedam skokova i devet ukradenih lopti.


NBA rezultati, 27. oktobar

Klivlend – Orlando 103:92
Detroit – Atlanta 113:118
Milvoki – Bruklin 110:99
Niksi – Šarlot 134:131

Toronto – Filadelfija 119:109
Čikago – Indijana 124:109
Minesota – Spars 134:122
Juta – Hjuston 109:101
Denver – Lejkers 110:99
Portland – Majami 98:119

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar