Novak Đoković
Novak Đoković; Foto Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Đoković hvata zalet za Rim i Rolan Garos

Đoković u Španiju dolazi nakon finala na Serbia Openu, u kom je izgubio od Rusa Andreja Rubljova sa 2:1, po setovima 6:2, 6:7, 6:0.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je u prvom kolu Madrida slobodan, dok će u drugom odmeriti snage sa Gaelom Monfisom.

Srpski teniser započeo je u ponedeljak 368. nedelju na čelu ATP liste, a pobedom u drugom kolu osigurao bi prvo mesto i početkom naredne nedelje. Naime, Danil Medvedev je trenutno drugi sa zaostatkom od 320 bodova, ali će se po trenutnom pravilu Novaku oduzeti 500 bodova, odnosno polovina osvojenih iz 2019. godine kada je osvojio titulu, dok će Rusu biti obrisano samo 90.

Masters u Madridu se 2020. godine nije igrao, a u 2021. Novak je otkazao učešće zbog toga što je hteo što bolje da se spremi za Rolan Garos, koji je kasnije osvojio.

Sada je situacija nešto drugačija. Srpskom asu je neophodno što više mečeva, jer je do sada ove sezone na teren izlazio samo osam puta – pet pobeda i tri poraza. Jedino je u Beogradu uspeo da veže tri pobede, ali se pokazalo da nije u najboljoj fizičkoj formi.

Ponestalo mu je snage u trećem setu finala u Beogradu, a još od Mastersa u Monte Karlu ima problema sa bolešću o kojoj nije mnogo pričao.

„Nikada se nije dešavalo ovako, možda na početku karijere. Zato mislim da je povezano s nekom bolešću. Izgleda da je vreme za oporavak duže od onog što sam očekivao. Nisam se osećao loše do drugog seta. Bio sam srećan da dobijem taj-brejk. Izašao sam posle medicinskog tajm-auta i mislio da sam spreman za treći set, ali imao sam goriva samo za dva, tri gema“, rekao je Novak u Beogradu.

Nije dao sebi mnogo odmora, pa je vredno trenirao u Crnoj Gori, zajedno sa Hamadom Međedovićem, kako bi bio što spremniji za nastup u prestonici Španije i najvažnijem delu sezone, gde brani mnogo bodova.

Đoković neće imati nimalo lak put na putu ka 38. Masters tituli, a po prvi put ove godine Srbin bi mogao da se sastane sa Rafaelom Nadalom, koji je pauzirao mesec dana zbog slomljenog rebra. Njihov duel moguć je u polufinalu, a sa te strane žreba nalaze se još i Karlos Alkaraz, Kasper Rud, Dominik Tim…

Najboljem teniseru sveta turnir u Madridu mogao bi da bude odlična uvertira za nastup u Rimu, gde će braniti finale iz 2021. godine, u kom je izgubio upravo od Nadala.

Novak je više puta u poslednjih mesec dana isticao kako je glavni cilj da bude na maksimumu kada dođe Rolan Garos, koji se igra u Parizu od 22. maja do 5. juna.

BONUS VIDEO Eksplozija emocija i slavlje posle Novakovog brejka u finalu Serbia Opena

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar