Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Ne može da prođe ni jedna nedelja, a da najboljeg tenisera sveta ne pokušaju da uvuku u novu kontroverzu.

Po starom običaju sve je zakuvao Ben Rotenberg, američki novinar, a onda je sve dobilo potpuno pogrešnu dimenziju.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je bio početak priče o situaciji koju mnogi nisu ni pogledali, a skočili su da donose zaključke.

„Što se Đokovića tiče, dobra stvar je da je proveo dosta vremena na terenu ove sedmice, nakon što je sebi prethodno to uskratio, pa je sada igrao preko 10 sati u svoja četiri meča. Loša vest je da on, kao drugi na ATP-u, i dalje ima veliki problem što u besu bezobzirno lansiranja projektile koji pogode, ili umalo pogode, ljude“, napisao je Rotenberg.

Ovo ne odgovara potpuno istini, najblaže rečeno.

Ipak, nije primetio da je reket bukvalno ispao Novaku iz ruke u želji da stigne do tog forhenda (što se jasno vidi i na fotografijama). Namere nije bilo, a nije bilo ni bilo kakvih posledica po dečaka.

Skupljač loptica se jeste izmakao, ali je onda potpuno mirno vratio Novaku reket i igra je nastavljena. Ništa sporno u ovoj situaciji nije video niko od supervizora preko sudije, navijača do samih tenisera i dečaka koji je tako postao svetski poznat.

„Njujork Post“ je objavio tekst sa naslovom „Novak Đoković je lansirao reket koji je umalo pogodio skupljača loptica u konterverzi Serbia Opena“.

Bilo je tu objašnjenja da je „Đoković i ranije pravio probleme, pa je čak bacio i reket na prazne tribine tokom Olimpijskih igara u Tokiju“.

Čak 87 posto Švajcaraca se na sajtu „Nau“ izjasnilo da bi Novaka trebalo suspendovati, ali to i ne čudi jer je pitanje bilo sugestivno.

Pravi ljubitelji tenisa su navodili kako se pravi lažna priča ni iz čega i prozivali su Rotenberga da plasira laži o Đokoviću.

Zanimljivo, nakon pravog veleobrta na internetu gde je kadija postao osuđenik, Amerikanac je odlučio da obriše objavu.

Ubrzo je usledila reakcija Rajlija Opelke, koji je o Đokoviću uvek govorio izuzetno pohvalno.

„Dobra stvar ovde je da gubiš mnogo kredibiliteta svaki put kada širiš neistine. Loša vest je da ne snosiš nikakve posledice (poput oduzimanja akreditacija za praćenje turnira) zbog toga što si neverovatno ostrašćen i što nesumnjivo lažeš“, poručio je Opelka na Tviteru.

Naravno, ovaj slučaj je i u ATP svetu odavno arhiviran, ali neki navijači kao da ne žele da se pomire sa tim. Sve ovo svedoči sa čim sve mora Đoković da se bori tokom karijere, ali i kako stvari izvađene iz konteksta stvaraju pogrešnu sliku o jednom od najboljih sportista u istoriji.

Đoković sledeći meč igra u utorak ne pre 16 časova, a rival će mu po 18. put biti Gael Monfis.

BONUS VIDEO Novak izleteo reket i ruke, dečak izbegao udarac, pa mu vratio nazad

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar