Novak Đoković
Foto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

Novak Đoković je slavio na 19 uzastopnih grend slem mečeva, ali to nije čak ni najluđe od svega u ovom trenutku. Jedan podatak se često prećutkuje ili zaboravlja.

Foto: Nova.rs

Nema nikakve dileme da će period od 2011. godine do 2023. godine sa pravom biti u jednom trenutku biti zvana era Novaka Đokovića, ali ono što je uradio od početka 2021. godine je podjednako impresivno.

PROČITAJTE JOŠ

Na poslednih 10 grend slem turnira, tačnije od početka 2021. godine je primera radi Frensis Tijafo upisao 20 pobeda, kao i Kameron Nori.

Na 26 je Karen Hačanov, dvostruki uzastopni polufinalista i čovek koji je na poslednjih pet turnira stigao do druge nedelje (jedini prethodne godine koji je to uspeo). Karlos Alkaraz je brojao do 29 pobeda, a Danil Medvedev je na 34 trijumfa.

I sada probajte da pogodite iz prve koliko pobeda ima Đoković… Novak je u ovom trenutku na impresivnih 50 pobeda. Računajte da u tom periodu nije igrao dva grend slema (Australijan open i US Open 2022. godine). I ovaj podatak pokazuje koliko je Đoković iznad svih i koliko je neverovatno konstantan na najvećim turnirima.

Kada je najbitnije on je pravi i po tome mu nema ravnog.

Ovog petka će od 14.45 pokušati da odbije i napad Karlosa Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa.

Biće to spektakl koji se čekao toliko dugo.

BONUS VIDEO Đoković pobedio Dimitrova u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar