Novak Đoković Foto: REUTERS/Christian Hartmann

Aleksander Zverev, nemački teniser, osvojio je titulu na Mastersu u Rimu i tako pokazao da je u odličnoj formi pred Rolan Garos.

Na drugi grend slem u sezoni retko koji teniser će doći u dobroj formi. Novak Đoković od početka sezone nije u najboljem ritmu, Karlos Alkaraz i Janik Siner se muče sa povredama, Danil Medvedev nije odbranio titulu u Rimu…

„Kada igram dobro, mogu svakoga da pobedim, kao što kada igram loše, mogu od svakog da izgubim“, rekao je Zverev posle finala u Rimu, gde je pobedio Nikola Đarija sa 2:0 u setovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Zverev je zbog titule i novih 1.000 ATP poena skočio na četvrto mesto na ATP listi, što znači da pre polufinala u Parizu neće ukrstiti rekete sa Novakom, Sinerom i Alkarazom.

„Videćete, Novak će u Pariz doći u najboljoj formi. Tako je uvek. Rafa će igrati mnogo bolje nego u Madridu i Rimu, uveren sam u to. Kada su u pitanju Janik i Karlos, zavisi od njihovog zdravlja. Ako budu dobro, među najboljima su na svetu. Janikovo stanje se poboljšava, postavio je sliku kako trenira, tak da ga očekujem na terenu“, istakao je Zverev.

Pre dve godine Zverev je u polufinalu Rolan Garosa doživeo tešku povredu noge, pa je morao da preda meč Nadalu, koji je kasnije osvojio titulu.

„Poslednje dve godine su bile mnogo teške. Nisam znao da li ću moći ponovo da igram na ovom nivou. Znam da mogu u Parizu odlično da igram, već sam dokazao. Sve će zavisiti od mog reketa.“

Titula u Rimu došla je u pravom trenutku za njega.

„Do ovog takmičenja sezona na šljaci mi nije išla kao što sam očekivao. Najbitnije je naći ritam a ja sam baš to sada uspeo, pred Rolan Garos, i očekujem da tamo igram najbolje što mogu. To je turnir koji bih najviše voleo da osvojim“, zaključio je Zverev.

Trenutno, Zverev je na šest masters titula, ali mu i dalje nedostaje grend slem trofej.

Titulu na Rolan Garosu brani Đoković, koji je u finalu prošle godine pobedio Kaspera Ruda.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare