Foto: Nova.rs

Vreme je.

Foto: Nova.rs

Milšped Group vam donosi najzanimljivije vesti direktno iz Melburna.


Grandiozni pohod za zvanje najboljeg svih vremena počeo je u pravo na Australijan openu kada je prvi put osvojio grend slem pobedom protiv Žoa Vilfirda Conge. Malo ko je tada slutio koji su krajnji dometi srpskog asa na najvećoj sceni, a nije bilo malo onih koji su ga proglašavali prolaznim čudom nakon što posle toga nije uspeo da trijumfuje tri godine na grend slem turnirima.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Novak je verovao i to je na kraju dana bilo jedino važno, a sada je bez konkurencije najveći igrač svih vremena.

Australijan open je pokorio čak deset puta, verovartno bi i više da nije bilo problema sa povredama, Stena Vavrinke i sramne deportacije, ali je i bez toga njegov niz impresivan.

U nedelju od devet ujturu po vremenu u Srbiji, Novak će krenuti na svoj 11. trofej u Melburn parku, ništa manje gladan i našpanovan nego svih prethodnih godina.

Foto: Promo

A neposredo ispred „Rod Lejver arene“, koja je postala njegova druga kuća stoji poster sa prošlogodišnjim šampionima. Na njemu su Arina Sabalenka, osvajačica pehara u konkurenciji dama i Novak koji ljubi svoj deseti pehar u Australiji sa krunom na glavi sa kojom organizatori aludiraju da se kralj vratio.

Slika koja govori više od hiljadu reči je možda i najbolja najava za ono što nas čeka naredne dve nedelje.

Iako je osovojio sve što je bilo moguće i oborio gotovo sve rekorde, na konferenciji dan pre prvog meča, Novak je jasno stavio do znanja da je rešen da nastavi dominaciju, i da u njegoj glavi postoji još neosvojenih vrhova kao što je zlatni slem – sva četiri grend slema u jednoj godini i olimpijsko zlato.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

„Nije tajna da uvek izgovorim svoje ciljeve, da hoću da osvojim sve turnire na kojima igram. Nadam se da ću biti spreman da budem makar blizu nivoa kao prošle godine. Hajde da vidimo kako će to izgledati, imamo i Olimpijske igre ove sezone, moram da razmišljam jedno po jedno kako bude dolazilo“, zaključio je Đoković“.

Prva prepreka na tom putu biće mu talentovani hrvatski teniser Dino Prižmić kome je Đoković idol i sada je dobio priliku da sa njim odmeri snage.

Koliko god za Hrvata to bilo ostvarenje sna, za Novaka je to tek prvi korak na putu ka novoj tituli. Šampion kao što je on uostalom ne može da razmišlja drugačije.

Po starom dobrom običaju, to tek treba da bude opipavanje pulsa i hvatanje zaleta za ono što sledi kasnije kada se mašina polako pali.

Ono što ovaj turnir za Novaka razlikuje od gotovo svih drugih jeste što je ovo praktrično postala njegova kuća. Samopouzdanje kojim isijava i za njega je netipično, a njegov odgovor na pitanje ko mu je najveći protivnik najbolje opisuje kako se oseća u Melburnu.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

„Sam sebi sam najveći rival. Pa, onda svi ostali. Mnogi žele da osvoje grend slem, i ovde pokazuju to. Žreb je veliki, ima mnogo tenisera, ali sam uzbuđen zbog svega ovog“.

I takav je osećaj u vazduhu i oko njega. Skoro da i nije pitanje ko će podići pehar na kraju turnira, već samo kolike će izazove na tom putu imati.

Jer, Novak je u Melburnu kralj, kao što je retko ko u bilo kom sportu. I oni koji ga ne vole, nekako se pomire sa neizbežnim.

Dva podatka to najbolje ilustruju – poslednji meč je izgubio ovde pre šest godina od Korejca Čunga kada ga je mučila povreda zbog koje je kasnije u toku sezone imao najveću pauzu u karijeri, a na „Rod Lejver Areni“ nije izgubio 10 godina i poraza u legendarnom meču od Stena Vavrinke u pet setova kada je Švajcarac kasnije i osvojio titulu.

Zato Novače, nema ti druge, nego da i ove godine ljubiš šampionski pehar.

BONUS VIDEO Intervju Novaka Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar