Nikola Ćaćić
Nikola Ćaćić; Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Srbija broji dane do početka takmičenja u Dejvis kupu, na kom će naša selekcija napasti prvu titulu nakon 11 godina. Srpski teniseri imaju velike šanse jer Novak Đoković odlučio da nosi boje naše zemlje, dok je većina ostalih igrača sa vrha odjavilo takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija će takmičenje započeti u grupi F protiv Austrije (26.11.) bez Dominika Tima i Nemačke (27. 11. ) bez Aleksandera Zvereva, pa je očekivano Srbija prvi favorit.

Format takmičenja je znatno drugačiji, pa će se igrati samo dva singl meča i jedan dubl, a finale u Madridu je zakazano već za 5. decembar.

Sve ovo znači da su Srbiji potrebni svi teniseri koje ima na raspolaganju, a selektor Viktori Troicki odlučio je da prida dovoljnu pažnju dubl meču (koji često može da odluči pobednika) time što je u sastav od pet igrača uvrstio Nikolu Ćaćića.

Srpski dubl majstor je odigrao sezonu karijere (do sada), a najbolji rezultat mu je ulazak u Top 8 na grend slemu u Parizu.

„Stigao samo do četvrtfinala Rolana Garosa. Ustalio sam se , što nam je mnogo pomoglo da se uigramo i budemo konstantni tokom čitave godine. Imali smo četvrtfinale i jednu titulu. Bila je to najbolja sezona za mene i nadam se da ću se na kraju sezone pripremiti da budem još bolji i naredne“, rekao je Ćaćić.

Ćaćić je u paru sa Tomislavom Brkićem postao i 35. dubl igrač planete (njegov najbolji rezultat u karijeri), a u Buenos Ajresu su osvojili titutlu. Upravo bi on mogao da donese prevagu u slučaju da drugi igrač naše selekcije napravi neki kiks. Veliko iskustvo igranja sa Novakom početkom ove godine na ATP kupu bi moglo da dođe na naplatu manje od 365 dana kasnije.

Nikola Ćaćić, Viktor Troicki
Nikola Ćaćić, Viktor Troicki; Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

Upravo bi Ćaćić mogao da bude tas na vagi naše selekcije, a selektor Viktor Troicki je i sam igrao sa njim u dublu, pa nema sumnje da zna pravi način da iskoristi kvalitete momka koji je imao meteorski uspon ove godine.

Prisetio se i debija u dresu reprezentacije koji je protekao kako je samo mogao da sanja.

„Pre dve godine sam bio prvi put u reprezentaciji i tada smo osvojili ATP kup. To je bilo jedno veliko isustvo, nadam se da će mi to pomoći da pomognem ekipi koliko budem mogao i nadam se najboljem.“

Foto: Novak Đoković i Nikola Ćaćić

Istakao je Ćaćić i koliko će dubl biti bitan u trenutku kada se igra samo tri, umesto ranijih pet mečeva.

„Ovaj sistem takmičenja za razliku od prošlog kada su se igrala četiri singla i jedan dubl je različit, sad je dubl mnogo značajan. Svaki bod je bitan u grupi i na 2:0 je bitno da se obezbedi trijumf od 3:0 jer znači svaki meč. Tu sam ako se selektor odluči za mene, igrao sam jedan meč sa Noletom i to će mi pomoći. Izgubili smo u supertaj-brejku od odlično para Štrufa i Zvereva, a opet bio je to prvi meč za mene zvanični sa Noletom. Bio je ogroman pritisak, ali mislim da smo se dobro pokazali.“

Otkrio je Ćaćić da obožava fudbal, ali i kako je predvideo konačan rezultat dok je gledao meč Srbije i Portugala (2:1) u kvalifikacijama za Mundijal sa saigračima.

„Pratili smo utakmicu. U 60. minutu sam rekao dobijamo 2:1 u 91. minutu i eto to se desilo – Mitrović. Pratili smo to sa velikim emocijama. Obožavam fudbal, da ne kažem i više od tenisa, jer sam igrao kao mali. Radujem se Svetskom prvenstvu i nadam se da i tamo možemo da napravimo veliki rezultat.“

Ipak, iako je predvideo rezultat fudbalskog meča nije želeo da prognozira šta bi teniseri mogli da urade u Austriji.

„Ne bih prognozirao ništa o Insbruku kada sam u pitanju ja ili moj tim. Najbitnije da damo sve od sebe i siguran sam da će rezultat doći uz to što je Novak sa nama i to nam daje veliku mogućnost za uspeh“, završio je Ćaćić.

 

BONUS VIDEO Novak Đoković poklanja kačket dečaku posle meča sa Rubljovim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar