Nevena Ignjatović
Nevena Ignjatović; Foto: Screenshot Instagram lulu_bagz

Nevena Ignjatović, poznata srpska skijašica, odlučila je da se javno oglasi i detaljno objasni kroz šta prolazi u ovom trenutku.

Srpska sportistkinja se trenutno u Švajcarskoj priprema za Zimske olimpijske igre (04.02. – 20.02) na kojima će učestvovati po četvrti put. Ipak, ona je u dirljivom pismu javnosti pojasnila da sve sama finansira i da u Srbiji nema prave uslove, ni podršku da nastavi sa izuzetnim rezultatima.

PROČITAJTE JOŠ

„Dragi prijatelji,

Da bi sportista uspeo na vrhunski način da predstavlja svoju zemlju na evropskim i svetskim takmičenjima kao i na Olimpijskim igrama, potrebna mu je podrška, podrška adekvatna sportu kojim se bavi.

Ja se takmičim u skijanju, ne skijam u Beogradu, već evo trenutno u ZInalu koji je udaljen 1259 kilometara. Jedna sam od retkih devojaka koja to radi, a da potiče iz velike Srbije.

Uvek sam bila profesionalna, zahvalna i fokusirana isključivo na skijanje. Verovala sam u uspeh. A verovala sam i da ljudi cene moj trud, rad i želju da podignem zimski sport na visoku lestvicu. I uspela sam u tome, uspela sam u moru nacija kojima ne možemo, da izvinete, ni da prismrdimo u skijanju. Velikim radom i verom.

Međutim, ovom prilikom ću preći preko sebe i kazaću. U situaciji sam da nakon 25 godina treninga, tri učešća na Olimpijskim igrama, rezultata u Top 7 najboljih na svetu, ispaštam po ko zna koji put zbog Skijaškog saveza i kao takva ne dobijem ono što mi na osnovu mojih rezultata pripada, sve to u u olimpijskoj godini koja mi je naravno najbitnija. Na kraju još imam utisak da sam ja nešto kriva. Nakon ovoga što čitate, nastaviću da radim, ćutim i verujem. I naravno, pobeđujem. A vi znajte da nije sve kao što vidite ili pak čujete.

Datum: 19.11.2021 – dva meseca pre Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine.

U potpisu Nevena Ignjatović – koja trenutna svoje pripreme finansira sama“, napisala je naša sportistkinja i izavala pravu buru.

Ignjatović se 14 puta plasirala u Top 30 najboljih skijašica. Najbolji plasman joj je šesto mesto u alpskoj kombinaciji, prve skijaške korake je napravila na Kopaoniku.

Trenutno je 19. na rang listi svetskog kupa u disciplini alpska kombinacija.

BONUS VIDEO Neverovatna odbrana Đokovića i brejk poen protiv Rubljova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram