Novak Đoković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, tokom pandemijske krize se istakao humanitarnim radom.

On je godinama lično, ali i kroz svoju fondaciju učestvovao u projektima pomoći ugroženima, a posebno se aktivirao u proteklim mesecima.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je jedini sportista koji je uputio donacije za tri zemlje – Italiju, Španiju i Srbiju.

Đoković je postao heroj Bergama, grada koji je bio žestoko pogođen koronavirusom, pošto je opremio jednu bolnicu, neophodnu za spasavanje života ugroženih.

Uz to, on je učestvovao u akciji koju je sproveo Rafael Nadal, njegov veliki rival, za pomoć Španiji, takođe državi sa ogromim posledicama pandemije.

Naravno, Novak je brinuo i o Srbiji, donirajući medicinsku opremu i sredstva za brigu o bolesnima, u vrednosti od milion evra, a nedavno je uputio i donaciju od pet miliona dinara Novom Pazaru.

Vredi istaći i da je Đoković inicirao stvaranje fonda za pomoć slabije rangiranim teniserima, te da je obezbedio sredstva za putovanje male Sofije Markuljević na lečenje u SAD.

„Iako je Novak Đoković izazvao mnogo kritika zbog organizovanja „Adrija tura“ u Beogradu i Zadru, niko ne može poreći da je čovek velikog srca koji zaslužuje poštovanje zbog svojih dobrotvornih aktivnosti“, zaključuje sajt „sportskeeda.com“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare