Foto: REUTERS/Matteo Ciambelli/Guliver

Ugledni italijanski list "Tutosport" zahvalio je srpskom teniseru Novaku Ðokoviću, koji je pre nekoliko dana uplatio veliku donaciju za bolnicu u Bergamu, gradu koji je najviše pogođen koronavirusom.

Novakov gest oduševio je glavnog urednika Ksavijera Jakobelija, rodom iz Bergama, koji u autorskom tekstu sa naslovom „Nole, Italija na srpskom“ odaje priznanje najboljem teniseru sveta.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne zanima me ako znate, osim ako to može pomoći do drugih potencijalnih davalaca da me oponašaju. Nole Ðoković već je napravio veliki gest za bolnice u Bergamu od ogromne vrednosti. Odavno je poznato da Italiju svetski broj jedan jako voli. To je pokazao i prošle godine u San Remu kada je pevao „Obećanu zemlju“, odajući počast našoj zemlji“, piše Jakobeli.

Foto: Printscreen/Twitter

On je podsetio da je Novak, zajedno sa suprugom Jelenom, Srbiji donirao milion evra kroz fondaciju za kupovinu respiratora i medicinske opreme.

„Sada je čin solidarnosti ponovio za bolnice u Bergamu, Romano di Lombardiji i Trevilju. Ko to nije hteo da se sazna javno? Da je zavisilo sve od Novaka nikada ne bismo saznali. Savršeno govori italijanski. Danas ćemo mu mi na srpskom da kažemo “Od srca, hvala Nole.. Nikada ovo nećemo da zaboravimo“, ističe se u tekstu koji je kompletno objavljen na naslovnoj strani.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar