Simona Halep/Foto/EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Teniserke iz Rumunije i Kazahstana su poslednje učesnice polufinala Vimbldona.

Simona Halep je u četvrtfinalu Vimbldona pobedila Amerikanku Amandu Anisimovu 6:2, 6:4, dok je Elena Ribakina nakon preokreta bila bolja od Ajle Tomljanović 4:6, 6:2, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ

Upravo će njih dve činiti jedan polufinalni par, a u drugom će igrati Džabir i Marija.

Rumunka je ekspresno završila meč nakon samo 65 minuta igre. Napravila je dva brejka u prvom setu i nije dozvolila da joj protivnica oduzme servis.

U drugom setu je takođe uspela da slomi servis Anisimovoj, ali je Amerikanka brejkom, pri rezultatu 5:2 za Halep, uspela da produži meč. Ipak, Halep je iskoristila prvu meč loptu i tako je obezbedila treće polufinale Vimbldona.

Rumunka je osvojila dve grend slem titule. Na Vimbldonu je bila najbolja 2019. godine, u finalu je pobedila Serenu Vilijams, dok je 2018. osvojila Rolan Garos.

Elena Ribakina/Foto/ EPA-EFE/NEIL HALL

Meč Ribakine i Tomljanović je bio znatno neizvesniji. Prvi set je odlučen brejkom australijske teniserke u trećem gemu. Ribakina je drugi set počela znatno bolje, odmah je napravila brejk koji nije uspela da potvrdi. Kazahstanska teniserka, inače rođena u Moskvi, nastavila je da napada i sa dva brejka je privela drugi set kraju.

Treći set je krenuo isto kao u drugi, Ribakina je vodila 5:1, ali se Tomljanović nije predavala, spasila je jednu meč loptu i smanjila je na 5:3. Ali, na kraju je Ribakina iskoristila drugu meč loptu i plasirala se u prvo polufinale Vimbldona.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana

BONUS VIDEO Novak Đoković posle velikog preokreta prošao u polufinale Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar