Foto: . EPA-EFE/ABIR SULTAN

Srpski as objasnio emocije na terenu.

Novak Đoković je uspeo da se plasira u veliko finale turnira u Tel Avivu pobedom protiv Romana Safijulina rezultatom 6:1, 7:6.

On je istakao da nije bilo lako.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da je bio izuzetno takmičarski meč pogotovo u drugom setu. Bio sam tada dosta emotivan, bilo je puno tenzije dobrim delom zbog njegovog agresivnog stila igre. Znao sam da ću morati da ostanem stabilan i da će on dići nivo igre i da će se vratiti. Sjajno servira i kada ima vremena je opasan sa forhenda i bekenda. Servirao sam za meč, ali mu čestitam što se vratio“.

Đoković je u nekoliko navrata gubio poene zbog nedostatka sreće pa se našalio na taj račun.

„Mreža i ja nismo imali ljubavnu romansu. Ali dešavaju se takve stvari, to je jedan od onih dana kada moraš da ostaneš fokusiran i veruješ do kraja. Pomogao mi je u taj-brejku Safijulin kada je promašio nekoliko udaraca, a ja sam ostao stabilan i igrao prave udarce. Ali, to je polufinale i možete očekivati da ćete imati teškog protivnika i srećan sam što sam uspešno prošao kroz taj izazov“.

Novak se osvrnuo i na problem sa drugim servisom

„On je često menjao pozicije na riternu na drugom servisu, a ja se nisam osećao sigurno, pa nisam hteo da rizikujem. Nekad je uspevalo, nekada nije. Moraću da radim na tom drugom servisu pre finala. Radujem se tom meču. Rekao sam da želim da dođem do poslednjeg meča na turniru i evo me, uspeo sam“.

On je potom objasnio zašto je bio emotivan i nasmejao publiku.

Bilo je tih emocija, neke su bile dobre, neke nisu. Ne možete uvek biti mirni sa mojim ludim srpokim mentaliteto i ponekad poludim na terenu. Pinekad mi pomaže, ponekad merazbudi, ponekad je protiv mene. Ja sam ljudkso biće i nosim se sa svojim emocijama. Najbitnije je da date sve od sebe.

BONUS VIDEO Novak Đoković se zbunio, zaboravio da nema pauzu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar