Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Novak Đoković, prvi teniser sveta, ima najveće šanse da osvoji titulun na ATP Tur finalu u Londonu, mišljenje je višestrukog polufinaliste Vimbldona i analitičara Eurosporta, Tima Henmana.

Bez obzira što nije osvojio trofej u „O2 Areni“ od 2015. godine, Đoković je najveći favorit i ima priliku da zaokruži jednu veoma dobru tenisku sezonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak će pokušati da od 15. do 22. novembra po šesti put trijumfuje na završnom turniru, ali u neobičnim okolnostima, pošto će se i ovaj turnir, kao i većina prethodnih u poslednjih nekoliko meseci, igrati bez prisustva publike.

PROČITAJTE JOŠ: Novak stigao u London, čeka rivale u grupi

„Ne treba vam da gledate u pasulj pa da izaberete Đokovića kao favorita. Usput, on je na turniru u Beču delovao pomalo ravnodušno kada je izgubio od Lorenca Sonega, zato sam siguran da će sada imati želju da se vrati na stazu pobeda i snažno završi takmičenje u O2 Areni“, rekao je Henman za „Metro“.

Britanac svoje tipovanje na Novaka potkrepljuje podacima i statistikom.

„Ponovo je prvi igrač sveta i osvojio je ovo takmičenje pet puta. Ima izuzetno dobar rekord u dvorani i treba mnogo napora da ga pobedite. Otuda, ako moram da biram na koga bih tipovao za titulu, to bi bio Đoković“, dodao je Henman.

Činjenica da Novak nije pobedio u Londonu od 2015. godine ne brine mnogo Henmana.

„Ponekad u obzir morate da uzmete i umor. Igrači obično imaju duge sezone sa mnogo odigranih mečeva. To ove godine očigledno neće biti slučaj. Biće to turnir na kom će Novak očajnički želeti da pobedi i mislim da ga on počinje u ulozi prvog favorita.

I ne samo to, Henman veruje da Novak pred sobom ima još mnogo uspešnih godina.

„U Novakovom slučaju, jasno je, pred njim je još mnogo uspešnih godina. Fizički je u dobroj formi, njegova igra nije naškodila previše njegovom telu. Deluje mi da je manje sklon povredama, dok je igra Rafaela Nadala takva da ga mnogo košta mentalno i fizički“, zaključio je Britanac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare