Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, stigao je u London gde će od 15. do 22. novembra igrati na završnom turniru sezone, ATP Tur finalu.

Ovo je jubilarni, 50. završni turnir. Đoković je pauzirao nedelju dana posle eliminacije na turniru u Beču, ali sada je spreman za poslednji takmičarski izazov u 2020. godini.

PROČITAJTE JOŠ:

Novak nije osvojio ovo takmičenje od 2015. godine, igrao je u finalima 2016. i 2018. godine i svakako je da će imati veliki motiv da ponovo zablista u „O2 Areni“.

PROČITAJTE JOŠ: Čak su i Novak i Mari „uvučeni“ u okršaj Srbije i Škotske

Prošle godine zaustavljen je u grupnoj fazi, tako da gledano i s te strane, ne brani veliki broj bodova i ima priliku da popravi bodovni saldo na ATP listi.

Žreb grupa je u 17.45 po srednjeevropskom vremenu, a osam najboljih tenisera u ATP Trci za 2020. biće podeljeno u dve grupe, jedna je „Tokio 1970“, a druga „London 2020“.

Tako se simbolično odaje počast takmičenju koje slavi 50. rođendan.

Ovo je 12. i poslednji put da će se takmičenje igrati u Londonu, pošto se od naredne godine seli u Italiju, tačnije u Torino.

Novak Đoković je još ranije obezbedio prvu poziciju na kraju sezone i tako je izjednačio rekord Pit Samprasa, pa su sada jedini koji su po šest puta bili broj 1 na kraju godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar