Rafael Nadal i Novak Đoković Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal otvoreno je pričao o stvarima koje mu smetaju.

Nadal će se vratiti tenisu posle skoro godinu dana pauze jer nije igrao još od prošlogodišnjeg Australijan opena. Oporavljao se od povrede kuka i za to vreme uz oporavak, imao priliku da isprati uspon nekih drugih, mlađih tenisera.

PROČITAJTE JOŠ:

I on i Novak Đoković su već u poznim igračkim godinama, ali i dalje imaju klasu koja ih čini konkurentnim na svim većim turnirima. Klasu, za koju je Nadal otvoreno rekao kako misli da je mlađi teniseri nemaju.

„Tenis je evoluirao u jače udaranje, udaranje bez razmišljanja. Ne zahteva pripremu poena da bi se pronašao pobednički udarac. Većina tih mlađih igrača igra slično. Ne sviđa mi se to, ja volim taktiku“, kazao je Nadal.

Novak Đoković je nedavno o tome pričao, govoreći u emisiji „60 minuta“ kako voli da prati svaki detalj, pa čak i mimiku lica protivnika da bi mogao da ga „otključa“ i shvati šta treba da radi da bi pobedio.

To je izvesno deo razloga zašto je Đoković osvojio 24 grend slem trofeja, što je rekord i nadmašio upravo Nadalov rekord od 22 titule sa najvećih turnira.

Neki od „udarača“ na koje je Nadal mislio je između ostalih i Ben Šelton, koji je najavio velike domete u narednoj godini, a koji je na US openu, igrajući samo na snagu i trenutne nalete koncentracije, bio skoro potpuno nemoćan.

BONUS VIDEO: Kad insekti napadnu Rafaela Nadala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar