Foto: Screenshot Youtube GQ sports

Ako postoji neki teniser na svetu koji više od drugih drži do privatnog života onda je to svakako zatvoreni, povučeni Rafael Nadal. Ipak, čak i on je odlučio da se prikloni novim trendovima i otkrije nešto o sebi što do skoro niko nije znao.

Koliko Španac polaže da intimu zadrži za sebe svedoči i striktan spisak pravila koji je dostavio svim zvanicama za svadbu. Bilo je strogo zabranjeno fotografisati i javno objavljivati snimke, pa je procurelo tek ponešto sa ceremonije na kojoj je rekao sudbonosno „da“ Ćiski Pareljo.

PROČITAJTE JOŠ

Tako je nešto ranije Španac javno saopštio da bi voleo da ima decu, ali da je to ostavio za trenutak kada završi sportsku karijeru.

„Znam Ćisku još od kada smo bili klinci. Iskreno, uvek sam mislio da ćemo imati decu kada završim karijeru. Mislio sam da će mi karijera potrajati do 30. godine, ali se ispostavilo da je mnogo duže od toga“, rekao je Nadal.

Bio je to prvi prozor u privatnost Nadala nakon dugo godina i izjave „da je porodični tip i da bi voleo da ima decu“.

Nedavno je Španac ispunio svoj dugogodišnji san da poseduje jahtu, a onda je odlučio da dopusti i drugima da vide njegovo novo omiljeno mesto za beg iz stvarnosti.

Iako je godinama gradio imidž povučenog momka, očigledno se mnogo toga promenilo u poslednjim godinama. Tako je sada uradio nešto za šta niko nije očekivao, otkrio je detalje iz svog života koje nikada ranije nismo čuli.

Odlučio je da za čuveni „GQ“ navede 10 stvari bez kojih ne bi mogao da živi. Jedna od stavki na listi je pasoš jer teniseri provedu više od 10 meseci putujući na turnire u svim delovima sveta.

„Bez pasoša ne idem nigde. Ovo je uvek u mom rancu spreman za putovanje. Kod kuće imam lepa ostrva pored moje luke poput Kabrere i Majorke, možemo da uzmemo brod i da pobegnemo od kuće. Moje omiljeno mesto je ostrvo Egzuma. Morao sam da promenim promenim prethodni pasoš, jer mi nije ostalo slobodnih strana, pa sam uzeo ovaj novi, iako prethodni nije istakao“, rekao je Nadal.

Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Poslednjih meseci je Nadal sve češće govorio „da se ne seća kada je poslednji put igrao bez bolova“. Zbog povrede leđa tokom karantina u Australiji je propustio ATP kup, a i na Australijan openu mu je to pravilo ogromne probleme. Odlučio je da otkaže turnir u Roterdamu, a još uvek nije poznato kada će ponovo igrati…

„Da bih igrao tenis uvek putujem sa lekovima protiv bolova, pa ni ne čudi što ih stalno imam uz sebe. Imam mnogo kilometara ispod ramena, a sve to je deo sporta, mog života… Zato ponekad samo možete da izvučete najbolje iz svega kako bi uspeli da se oporavite.“

PROČITAJTE JOŠ

Kao prvu stvar na listi naveo je mobilni telefon, dok je drugi na listi laptop. Istakao je da ne bi mogao bez „WhatsApp“ aplikacije, to svakako i ne čudi jer je poznato da teniseri imaju zajedničku grupu na kojoj razmenjuju poruke i dogovaraju se oko mnogih stvari. Ovo je prvi put otkriveno pre tačno godinu dana, kada je Novak Đoković odlučio da podeli poneki detalj.

„Istina je da imamo tu grupu. Pa, svi smo aktivni… a i nismo (smeh). Kada nismo aktivni, onda baš nismo, ali kada jesmo, onda smo sva trojica aktivni. Znate, mi se vrlo dobro slažemo, jer postoji jako veliko međusobno poštovanje, i privatno i profesionalno. I, dokle god je to slučaj, onda svako od toga može da ima neku dobit, a naročito sport kojim se bavimo“, zaključio je Đoković.

Nadal je objasnio da često čita vesti, ali i da obožava da gledam filmove i serije, pa i dokumentarne emisije.

Očekivano je na spisku Nadala sada i maska za lice u doba pandemije koronavirusa, teniska torba i reket, ali i posebna oprema koju za njega izrađuje „Najki“.

Uz to ima i nekoliko odevnih kombinacija koje koristi za žurke, proslave ili važne večere. Voli da sluša operu, klasičnu muziku, operu, pa čak i popularnu muziku, gde se na listi našla Dua Lipa sa pesmom „Fizikal“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare