Novak Đoković je dao veliki broj intervjua svetskim medijima povodom 311. nedelje na vrhu ATP liste, izdvaja se priča za Frans TV.

PROČITAJTE JOŠ

Razlog je Rolan Garos, Grend slem na kom Novak ima najmanje uspeha u karijeri.

Osvojio ga je samo jednom, bilo je mnogo bolnih poraza, a to je sledeći turnir na kom će Novak pokušati da se približi Nadalu i Federeru, koji imaju po 20 Grend slem titula.

Novak ima 18 pehara, nema mnogo filozofije, naredni Rolan Garos može biti ključna stanica na putu do rekorda.

„Da, mogu to da kažem, sada mi je najveći prioritet osvojiti što više Grand Slam titula. Pokušavam da organizujem svoj raspored bazirajući se na tom cilju, posebno je važan Rolan Garos ove godine. I dalje ima veliki problem koji se zove Rafael Nadal! Ali pokušaćemo.“

Kako pobediti Nadala u Parizu?

„Ako imate bilo kakav savet, ne oklevajte! Morate biti fizički i psihički na vrhuncu. Jednom sam pobedio Nadala na Rolan Garosu, ali gubio sam vrlo, vrlo često. I mislim da je to najveći izazov koji danas imate u tenisu. Ali ja volim izazove, to zahteva od vas da date sve od sebe.“

Federer igra sa 40 godina u Dohi, možete li sebe tako da zamislite?

„Znate kako kažu Englezi, godine su samo broj, ali ne mislim o tome još. Rodžer je neverovatan, daje vam motivaciju i inspiraciju, pokazuje vam da je još uvek sposoban da igra na vrlo visokom nivou kada imaš 40. Videćemo šta će se dogoditi u budućnosti“, naveo je Novak.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar