Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Novak Đoković je još jednom govorio otvoreno o najvećim rivalima Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru i ciljevima koje je sebi postavio.

Novak želi da postane najbolji teniser svih vremena, a da bi u tome uspeo zacrtao je sebi dva velika cilja.

PROČITAJTE JOŠ

„Ako ste profesionalni takmičar, morate da imate ciljeve, nešto čemu ćete da težite. Morate da imate mentalni mir. Potrebno je da radite na nečemu i da sebi postavite ciljeve na dnevnoj bazi, kratkoročne i dugoročne. Za mene, dva najveća dugoročna cilja su da imam najviše grend slem titula u istoriji tenisa i drugi da budem igrač koji je najduže broj jedan u istoriji sporta“, istakao je Đoković.

Sledećeg ponedeljka će i zvanično proslaviti 311. nedelju na vrhu ATP liste, a ima još šest garantovanih na vrhu. U muškoj konkurenciji je postao najbolji svih vremena, pa je sada apsolutni fokus na osvajanje grend slem trofeja. Do sada ih ima 18, dok dvojica ljutih rivala imaju po 20.

„Veoma sam blizu ostvarenja i tog drugog cilja. Federer i Nadal i dalje igraju, i dalje osvajaju slemove. Oni su neverovatni, ali ja nastavljam da se borim i to je u redu. Čak i da to ne ostvarim, biće u redu, ali moram da imam to nešto što će da me pokreće“, dodao je Novak.

Istakao je da nema nikakav problem da uvek kaže ono što misli o dešavanjima u tenisu.

„Nemam problem da verbalizujem to što mislim, to je ono što mi radimo. Ko god je na vrhu, a to ne priča, ne bih mu verovao da je sasvim iskren“, zaključio je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare