Foto: EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Rafael Nadal, rekorder Rolan Garosa sa 14 osvojenih titula, poražen je od Aleksandera Zvereva sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6(5), 6:3 u prvom kolu Rolan Garosa.

Od samog početka meča bilo je jasno da je pred Nadalom veoma težak zadatak, Španac je odmah izgubio servis, potom je propustio dve brejk lopte u četvrtom gemu, pa je Zverev u devetom uspeo da po drugi put „biku sa Majorke“ oduzme servis i dođe do prednosti od 1:0, prvi set dobivši 6:3.

PROČITAJTE JOŠ...

U drugom druga slika – Nadal je bio taj koji je preuzeo inicijativu, stigao do 4:2 brejkom u petom gemu, ali je u desetom u potpunosti stao, Zverev bez poena dopustio brejk, a Nemac u taj-brejku uspeo da stigne do 7:5 i 2:0.

U trećem setu viđen je pravi festival brejk šansi – viđeno ih je čak 17, od toga i četiri brejka – prvo je Nadal stigao do prednosti (2:0), Zverev je odmah uzvratio, Nadal je uspeo da dobije peti gem i stigao do 3:2, nakon čega je u potpunosti stao.

Zverev je vezao četiri gema, stigao do 6:3 i tako okončao jednu eru, pošto je Nadalu ovo bio prvi put da je ispao u prvom kolu.

Ostaje nam da vidimo da li ovo ujedno znači i kraj za najboljeg tenisera ikada koji je igrao na šljaci.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar