Foto: EPA/STEPHANE REIX

Legendarna Monika Seleš je govorila o tome ko je najbolji teniser svih vremena.

Igračica koja je u karijeri osvojila devet grend slem titula nije dala odgovor koji su navijači u našoj zemlji priželjkivali da čuju. Nije Novaka Đokovića stavila na tron, ali ni Rafaela Nadala ili Rodžera Federera. Odgovor je bio diplomatski, ali i promišljen:

PROČITAJTE JOŠ

„Ko je najbolji svih vremena? Mislim da će se taj odgovor tek dobiti – i to u zavisnosti od toga ko će od njih trojice duže ostati zdrav!“, rekla je Selešova.

Nekadašnja prva teniserka planete objasnila glavnu razliku između najboljih muških igrača i upravo tu razliku vidi kao veliku prednost afirmaciji „belog sporta“:

„Njih trojica igraju tako različitim stilovima! I, mislim da je, prosto, za mlade tenisere potpuno fenomenalno što mogu da vide da ne postoji samo jedan jedini način na koji se postaje šampion“, poručila je rođena Novosađanka, koja sada pomaže „Lauresovoj“ fondaciji da usmeri sredstva i znanje da mladi ljudi prebrode doživljeno nasilje, diskriminaciju i hendikepe.

Umerena izjava velike igračice učinila je da se razmišlja o neverovatnim rekordima trojice igrača. Niko nije osvojio više mastersa od Novaka (36), niko nije više puta osvojio jedan grend slem turnir od Rafe koji je trofej Rolan Garosa podizao čak 13 puta i niko, bar još 12 nedelja, nije imao toliko sedmica na vrhu ATP liste kao Rodžer Federer (310). Ovo ne samo da nije potpuni spisak njihovih rekorda, već je samo vrh ledenog brega.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare