Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Serija napada bez kraja zapadnih medija na Novaka Đokovića ne prestaje, što je razljutilo nekadašnjeg direktora Australijan opena, Pola Meknemija, koji je stao u odbranu najboljeg tenisera na svetu.

„Tretman koji Đoković ima u anglosaksonskim medija pred početak US Opena podseća me na sve ono sa čim je morala da se suoči Monika Seleš pred Vimbldon 1992. godine. Odlučili su da ga konstantno napadaju i sruše, isto kao Moniku. Sranan plan“, napisao je na tviteru Meknemi koji je svojevremeno bio broj 1 u dublu i 24. teniser sveta u singlu.

Podsećanja radi, Monika 1992. bila na putu da istovremeno drži u rukama sve četiri grend slem titule, jer je prethodno osvojila US Open, Australijan open i Rolan Garos, pa su se mediji uplašili da devojka koja još nije napunila ni 19 godina ne prigrabi i Vimbldon.

Mala Mo je izdržala sav pritisak do finala, prethodno u polufinalu pobedivši veliku Martinu Navratilovu koja je stigla posle meča da se požali kako je jugoslovenska teniserka bila preglasna prilikom udaraca!?

Nažalost, Selešova nije uspela da slavi u finalu… Ali, eto, bar zahvaljujući Novaku, odnosno odnosu medija prema njemu, „neko“ se setio kroz šta je sve Monika morala da prolazi…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare