Miomir Kecmanović
Foto: EPA-EFE/DAVID GUZMAN

Srpski teniser Miomir Kecmanović istakao je da će, uprkos strogim merama predostrožnosti, učestvovati na predstojećem US Openu.

Početak čuvenog grend slema zakazan je za 31. avgust, a predviđeno je da se završi muškim finalom 13. septembra. Ipak, turnir u Njujorku još uvek privlači pregršt pažnje jer su usled pandemije koronavirusa mnoga pitanja vezano za održavanje još bez odgovora.

„Ja se nadam da će ga biti. Za sada sve ide normalno i ne vidim razlog da turnir ne bude održan, osim ako se ne desi neka katastrofa u naredne dve nedelje. Organizatori su sve uradili da turnir bude održan. Sigurno da neće odustati, osim ako se nešto ne pogorša“, istakao je Kecmanović za Sport klub u okviru podkasta „Viš end go“.

PROČITAJTE JOŠ

Organizatori turnira tražili su od tenisera koji učestvuju da potpišu da nastupaju na svoju odgovornost.

„Jesu malo preterali, ali oni su veoma rigorozni po tom pitanju. Za sve možeš da ih tužiš, mogu da propadnu ako se nešto desi. Zaštitili su se, mada to nama ne ide na ruku. Ipak, mislim da će dosta igrača da dođe jer im trebaju mečevi, a na kraju krajeva treba i da žive od nečega. Dosta tenisera nije u poziciji, kao najbolji, da imaju uslove i da slobodno biraju hoće li ili neće igrati. Prosto moraju da odu da igraju“.

Saopšteno je i to da će igrač biti eliminisan ako je bilo ko iz njegovog tima pozitivan na koronavirus.

„Ne vidim kako neko može da se zarazi ako su svi u hotelu i ne možeš nigde da izađeš. Ako neko izađe iz hotela, diskvalifikovan je. Ne znam kako bismo mogli da se zarazimo, osim ako nismo pomešani sa gostima hotela, pa ako oni unesu virus. Mislim da su organizatori uradili sve što su mogli. Problem može da nastane kada se budemo vraćali u Evropu jer će mnogima od nas slediti dve nedelje karantina“, rekao je Kecmanović.

PROČITAJTE JOŠ  Kuznjecova odustala, ali Kvitova dolazi na US Open

Aktuelni branilac titule na US Openu je Rafael Nadal, dok je Kecmanović u dosadašnjoj karijeri najdalje stigao do drugog kola. Srpski teniser 2016. godine plasirao se u finale juniorskog grend slema, ali je u njemu poražen od Feliksa Ožea Alijasima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar