Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Džon Mekinro, trostruki šampion Vimbldona, kaže da je tužaan što nema Vimbldona, ali veruje da smo na dobrom putu da imamo kakav-takav grend slem turnir u Njujorku.

On je u razgovoru sa poznatom britsnskom novinarkom Sju Barker za BBC rekao kako još mnogo toga nije izvesno kako će izgledati, ali da se nada da je dobro da će tenisa do kraja godine biti.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje hoće li uopšte biti US Opena, Mekinro je rekao da se nada da će se turnir održati.

„To je ono što niko od sadašnjih i bivših igrača i niko od navijača, a sebe ubrajam u obe kategorije, ne zna kako će to sve izgledati bez publike. Mislim da će sledeći mesec ići po sistemu, ‘sačekajmo da vidimo šta će biti’. NBA treba da se igra u Orlandu, na Diznijevom imanju, tamo će svi biti zaključani. Kreću i neki drugi sportovi, ali u tenisu je nešto drugačije. Situacija u Njujorku je bolja nego što je bila i ako me danas pitate da li mislim da li će US Opena biti, mislim da hoće“, kaže Mekinro.

On kaže da je na primeru „Adrija tura“ i nekih drugih takmičenja moglo dosta toga da se nauči.

„Bez obzira na moja pomešana osećanja o tome što planiraju da se igra bez publike, bolje je za naš sport da se vratimo na teren. Videli ste razne egzibicije, igrači igraju na raznim terenima, na privatnim terenima, to mi deluje zapanjujuće. I onda vidite taj Đokovićev turnir, i upitate se, čekaj, da li dobro vidim, pa tamo su pune tribine? Čudno je to videti, ali nisam iznenađen što se nije sve tako dobro završilo. Nadam se da će ljudi naučiti iz svega što se dešava, mnogo toga je bizarnog, a najluđa stvar je dozvoliti prisustvo toliko ljudi. Ja sam jedan od srećnika koji je prošao bez korone, sedim ovde, ali svi su i dalje uplašeni i zabrinuti“, dodao je „Big Mek“.

Ni on kaže dsa ne zna kako će sve izgledati u septembru u Njujorku, kada krene US Open.

„Teniseri koji su ovde imaju taj luksuz da ne moraju da putuju, mada što se tih putovanja tiče, mislim da će biti bezbedno koliko je to moguće. Nisam najsugirniji kakvi će biti protokoli i da li će svi teniseri morati da borave na jednom mestu. Sve te stvari će morati da se reše u narednom periodu, u tih šest nedelja. USTA je mnogo toga stavila na kocku. Pitanje je šta će se dogoditi ako neko od učesnika, pre svih tenisera, bude pozitivan na testu. Pretpostavljam da će morati da se povuče sa turnira, onda se pitamo kako će biti izolovani od ostalih igrača, to otvara sasvim novi scenario na koji će morati da se odgovori. Da ste mi rekli u Australiji da ćemo sedeti i pričati ovako preko Zuma, za koji ranije nisam ni čuo, i da ćete vi biti tu na Vimbldonu, a ja neću, jer ga nema… Rekao bih, kako beše ona fraza iz 1981. (da li si ozbiljan? p.a.)… Ne mogu ni da verujem da se sve ovo dešava. Sve je tako depresivno iz mnogo razloga, pogotovo danas su mi izmešana osećanja, tenis se ne igra“, zaključio je Mekinro u uključenje u program britanske televizije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare