Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Čelnici Vimbldona podeliće deset miliona funti teniserima i teniserkama koji je ove godine trebalo da se takmiče na čuvenom grend slem turniru u Londonu.

Vimbldon je zbog pandemije koronavirusa prvi put otkazak posle Drugog svetskog rata.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da je turnir od 2002. godine osiguran u slučaju otkazivanja takmičenja u slučaju „više sile“, tako da je ove godine uspeo da naplati novac od osiguranja.

Otuda su čelnici takmičenja u jugozapadnom delu Londona rešili da podele novac, a on će leći na račune 620 tenisera i teniserki.

Igrači u glavnom žrebu, a među njima i zvanični šampion u poslednje dve godine, Novak Đoković, primiće po 25.000 funti, dok će svi oni koji je trebalo da krenu od kvalifikacija, dobiti upola manje, dakle po 12.500 funti.

Kada je reč o dublovima, svi iz glavnog žreba dobiće po 6.250 funti, a takmičari sa posebnim potrebama po 6.000 funti.

„Čim smo odložili takmičenje, usmerili smo pažnju na to kako da pomognemo svim onima koji omogućavaju da imamo ovakav turnir. Ovi meseci neizvesnosti zabrinuli su nas sve, naročito igrače, mnogi od njih su suočeni sa finansijskim teškoćama u ovom periodu, tako da smo želeli da im omogućimo da imaju nekakvu zaradu prema njihovom plasmanu na svetskoj listi. Drago nam je što je naša politika osiguranja omogućila da smo sada u poziciji da im ponudimo ovaj novac kao nagradu za naporan rad koji su uložili da dođu do tih plasmana, koji bi im garantovali direktan plasman u glavni žreb Vimbldona 2020“, rekao je Ričard Luis, direktor „Ol Inglands kluba“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar