Martina Navratilova osula paljbu po Novaku Đokoviću
Foto: EPA/NIC BOTHMA

Nije štedela pohvale na račun dva španska i jednog srpskog tenisera.

Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ

Martina Navratilova je simbol uspeha, a njene prognoze su često bile tačne. U karijeri je osvojio 59 grend slem titula (18 u singlu), a za Nova.rs je govorila o velikom rivlastvu dvojice tenisera.

„Kako je Nadal pobedio Ože-Alijasima..Oporavak je mnogo teži posle tako dugog meča kada ste stariji, ali se radujem trenucima kada ti momci pronalaze prostore na terenu za koje nismo znali ni da postoje“,  kaže Navratilova za „Novu“.

Martina Navratilova
Martina Navratilova; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Odlučila je da napravi paralelu između njenog rivalstva za Kris Evert. Razlika je u sitnicama.

„Mi smo igrale 80 puta, a ovo je njihov 59. meč. Imaju još 20 da odigraju da bi stigli do te tačke (smeh). Ipak, slično je kao i sa Kris i sa mnom jer postoji ta razlika u stilovima i najčešće su bili broj jedan, dva ili tri na svetu, pa su susretali u finalima. Na nesreću sada igraju već u četvrtfinalu jer je tako žreb odlučio. Smešno je kada igrate toliko puta sa nekim jer morate da smislite novi taktički plan ili bolji, kada igrate neki određeni udarac svašta vam prolazi kroz glavu. ‘Ona misli da ću odigrati ovo, pa ću igrati nešto drugačije. Čekaj, možda ona misli da ću upravo to uraditi, pa ću ipak odigrati paralelu…’ Najteža stvar je zapravo samo utišati tu buku i igrati.“

Karlos Alkaraz je nova teniska sila i ne postoji niko ko o njemu neće govoriti u superlativima.

„Šta da ne kažem o njemu?! On je hiperigrač i fantastičan je. Nikada nisam videla takvu kombinaciju snage i osećaja, niko nije imao to. Neki ljudi su imali lepu igru i dobar osećaj ili su igrali snažno. Kreće se predivno, samo je nebo granica za tog momka, moraćemo da ga gledamo pomno“, završila je Navratilova za Nova.rs.

„Najveća razlika je verovatno broj mečeva (smeh). Nisam znala da su igrali čak 57 puta, nisam znala da su imali toliko mečeva. Ne želim da poredim, činjenica je da su oba rivalstva sjajna. Činjenica da su obijica veliki rivali, mislim da je zanimljiva stvar u velikom rivalstvu  kontrast u stilu, ličnostima, odakle dolaziš, to je bila lepota toga kod mene i Martine. Mi smo bili na drugim polovima potpuno, imali smo potpuno drugačije navijače, baš kao što sada to rade Nadal i Đoković.  Razlikuju se po ličnosti, stilu igre, imaju svoje navijače. To je činjenica, zato je to i toliko zanimljivo gledati ih. Blizu je, svaki meč je neizvestan, to čini rivalstvo velikim. Volim to rivalstvo, možete čak da uvedete i Federera tu, to su dobra rivalstva. Uživam da gledam njihove mečeve“, rekla je ranije Evert, za Nova.rs.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram