Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Marina Maljković, selektorska košarkašica Srbije, nije štedela ni igračice, ali ni generalno srpske sportiste nakon teško izvojevane pobede protiv Portorika sa 58:55.

Foto: Nova.rs

Srbija je u jednom trenutku utakmice imala i 20 poena viška (41:21), potom su pred poslednju četvrtinu izabranice Maljkovićeve imale +19 (55:36), ali je očajna završna deonica zamalo dovela do totalnog preokreta.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, za deset minuta igre Srbija je ubacila samo tri poena, pa je u jednom trenutku Portoriko stigao i do šanse da napravi preokret.

„Sigurno ne pametna košarka, igrali smo izuzetno neinteligentnu košarku. Pravile greške, imale plus 20 i pokazale veliko neiskustvo. Ovaj tim nije toliko mlad koliko neiskusan. Ovo je poslednja opomena da ne smeju da prave grešku ovog tipa. Poslednja greška Dragane Stanković, biće im to rečeno“, rekla je Maljković.

Nije se na tome zaustavila.

“Soccerbet iz Pariza”

„Za njih je ovo vau, nemamo na koga da se oslonimo 200 posto. Imamo Ivon, kad ona zastane, u teškoj smo situaciji. Nemamo igračice koje su skoreri i kakve imaju druge ekipe ovde. Ogromno neiskustvo. Da ne zalazim u druge detalje, kvalitet lige…“

Zatim je istakla i da će uslediti ozbiljan razgovor sa reprezentativkama što zbog tuče koja je nastala posle reakcije Dragane Stanković na duel sa Mijom Holingšed, što zbog grešaka Jovane Negić:

„Ona je divna devojka, ali nije dozvoljeno da pravi takve stvari, ovo nije njen šou. Poslednja moja opomena za greške ovog tipa. Nogić daje loptu u ruke protivnici, sutra gledamo greške i težak je meč u sredu. Tema je glava, treba izaći pred Kinu sa saznanjem da je ovo bilo užasno i da nije tužno, bilo bi smešno. Onda da to analiziramo, da vidimo šta treba da radimo i to bude amin, a ne “zanela me svetla velikoga grada”. Nemamo fraze, znamo šta je prva utakmica i koliko je teško. Mračni su dani našeg sporta na OI, nadam se da će nešto da se promeni. Ova ekipa nema iskustvo, verujem da možemo da igramo sa Kinom, ali treba jasno da im stavim do znanja šta može, šta ne može“, zaključila je u dahu Marina Maljković.

Srbija naredni meč na Olimpijskim igrama igra 31. jula od 13.30.

BONUS VIDEO Đoković se nasmejao zbog Maljkovića pred Olimpijske igre u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare