Foto: Tanjug/AP/Frank Franklin II

Britanski teniser Endi Mari najavio je mogućnost promene sporta, pošto je izrazio želju da se oproba kao fudbalski trener.

Mari je trebalo da nastupi u Majamiju, ali je morao da se povuče sa Mastersa na Floridi zbog povrede prepone, da bi nedugo potom otkrio i da razmišlja o karijeri po završetku aktivnog bavljenja tenisom.

Prva opcija je golf, koji Mari ističe da mnogo voli, te da bi želeo da se oproba u ulozi kedija – osobe koja nosi torbu sa štapovima i služi kao savetnik na turnirima.

PROČITAJTE JOŠ...

„Volim sport i zainteresovan sam da ostanem da radim u nekom drugom sportu. Mnogo volim golf i bilo bi uzbudljivo da budem kedi na golf turnirima. Biti blizu najboljih golfera i na takav način naučiti nešto o drugom sportu, možda ima dodirnih tačaka između ta dva sporta sa psihičke strane i ostalo, pa možda bih mogao da pomognem golferu“, rekao je Mari u izjavi za Evrosport.

Druga, i znatno interesatnija, jeste fudbal, kojim se Mari bavio dok je bio mali:

„To bi bilo zabavno raditi. Imam i svoju kompaniju za menadžment koja radi i sa mladim sportistima. Nadam se da će nastaviti sa radom i kad završim karijeru, pošto sam na tom polju, kada sam bio mlađi, u svojoj karijeri napravio mnogo grešaka i mislim da bih mogao da pomognem drugima da ne naprave iste greške“, naveo je on.

Osvrnuo se i na turnire na kojima bi mogao da nastupi:

„Tokom prvih šest do osam nedelja lokdauna svi treninzi su bili kod kuće. Radio sam mnogo kardio vežbi, a prvi put u životu bavio sam se drumskim biciklizmom. Kupio sam bicikl kako bih mogao da izađem i vežbam, to mi se svidelo i uživao sam“, naveo je Mari.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar