Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Švajcarski teniser Rodžer Federer kaže da više ne razmišlja na isti način o svojim porazima, niti ih podosi teško kao nekada.

Švajcarac je jedan od najvećih tenisera u istoriji „belog sporta“ i dobar deo karijere proveo je dominirajući ATP turom.

PROČITAJTE JOŠ:

Tek pre tri nedelje ga je prestigao Novak Đoković po broju nedelja na prvom mestu (311), a sada preti da obori i druge rekorde.

„U porazima sam naučio najviše. Najvažnije je da im ne daješ preveliku emotivnu važnost. Nemoj da sudiš sebi po svaku cenu. Analiziraj i shvati. To možeš da uradiš sam ili da pričaš sa drugima. Neki misle danima i noćima o greškama koje su pravili. Ja biram da brzo analiziram i to mi pomaže da nastavim“, rekao je Federer za Numero.

On ove godine slavi 40. rođendan u avgustu. U proteklih godinu dana je odigrao samo dva meča, vratio se privremeno u Dohi i opet se povukao zbog oporavka pred nastavak sezone.

„Kad sam bio mlad, nisam bio ljut što sam gubio, nego veoma tužan. Nisam mogao da mislim normalno. Sada mi treba pola sata da se oporavim od poraza, možda sat ako je vimbldonsko finale“, rekao je Federer.

Jedno takvo finale je izgubio od Novaka Đokovića 2019. godine kada je najbliže u skorije vreme stigao do grend slem titule. Tada je imao 8:7 u petom setu i dve meč lopte na svoj servis.

Ispustio ih je, a Novak je osvojio titulu.

„Navijači su pričali sa mnom o tom porazu nedeljama na internetu. I danas mi se dogodi da me pitaju. Pomislim: ‘O čemu i dalje misle?’. Ali shvatam“, priča Rodžer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare