Foto: REUTERS/Susana Vera

Sezona u tenisu je u prekidu, ali čelnici Mastersa u Madridu ne odbacuju mogućnost da kasnije tokom godine održe turnir.

Izvršni direktor Mastersa u Madridu, Đerar Cobanijan, izjavio je da čelnici takmičenja planiraju da turnir održe u septembru, neposredno pred Rolan Garos koji je pomeren za 20. septembar.

To znači da bi teniseri u Madridu igrali od 14. do 20. septembra, a potom bi igrali na Rolan Garosu od 20. septembra do 4. oktobra.

Svemu tome prethodi US Open koji i dalje ima „normalno“ mesto u kalendaru, od 31. avgusta do 13. septembra.

„Datum je najbolji, ali mi ne možemo da uradimo kao što su na Rolan Garosu i da fiksiramo datum. Nema još fiksnog kalendara, teško je bilo šta planirati. Ako bi nešto moralo da se menja u rasponu od sve do tri nedelje, ne bi bilo strašno. Sada moramo da pratimo kako se pandemija razvija i u slučaju da bude bolje, onda možemo da planiramo i prognoziramo kada će se šta održati“, rekao je Cobanijan za „L’Ekip“.

Kao što je poznato, svi turnir su suspendovani do 8. juna. Veruje se da bi to moglo da se produži i na letnje mesece.

Takođe, očekuje se uskoro i odluka o otzkazivanju Vimbldona, što bi bilo prvi put od 1945. godine da se turnir ne održi.

Što se tiče Madrida, problem bi bio ako bi bio između dva grend slema.

„Mislim da bi igrači to prihvatili zbog složenosti situacije, jer nemaju opciju da biraju mnogo gde će igrati. Neće svi doći do finala US Opena, mnogo će ih ispasti u prvoj nedelji što će im dati vremena da se pripreme za šljaku u Madridu. Jedini koji bi osećali promenu su finalisti US Opena, ali to je manje zlo u poređenju s tim zadovoljstvom da se igra ponovo“, zaključio je Cobanijan dodavši da je kao član ATP i WTA borda direktora u stalnom kontaktu sa čelnicima takmičenja kao i igračima i igračicama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram