Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Dušan Lajović prošao je u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je bio bolji od Romana Safjulina sa 3:2, po setovima 4:6, 7:5, 6:4, 6:7, 6:4.

Meč je trajao četiri sata i 10 minuta, a Lajović je mnogo pre toga mogao da reši pitanje pobednika.

Prva dva seta obeležili su izuzetno loši servis gemovi obojice tenisera. Safjulin je poveo sa 3:0, na to je Lajović odgovorio serijom od četiri vezana gema i stigao do 4:3, ali je Safjulin na to reagovao vezavši tri gema i stigao do 6:4.

Činilo se da će o u drugom setu biti slično, pošto je Safjulin odmah oduzeo servis rivalu za 1:0, no ponovo se Lajović razigrao i stigao do 4:1 vezavši dva brejka.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je šansu da praktično reši drugi set, ali je u osmom gemu Safjulin uspeo da ponovo oduzme servis srpskom teniseru, pa je izgledalo da će drugi set otići u taj-brejk, ali je Lajović od 5:4 za Rusa, vezao tri gema za 7:5 i izjednačenje u setovima.

U trećem setu neizvesnost je potrajala do rezultata 4:3 za Safjulina, kada je Lajović prvo dobio svog gem bez izgubljenog poena, potom je napravio brejk za 5:4, da bi u desetom gemu uspeo da odbrani tri brejk lopte i prvu set loptu pretvori u 6:4.

Četvrti deo igre Lajović je otvorio idelano, napravio brejk za 1:0, potom još jedan za 4:1, ali je dopustio rivalu da se vrati i smanji na 4:3, pre nego što je uz malo drame dobio gem na svoj servis za 5:3. Činilo se da je kraj blizu, ali je Rus iskoristio prvu brejk loptu u desetom gemu za 5:5, pošto je pre toga uz malo poteškoća rešio uspešno i svoj servis gem. Ubrzo nakon toga otišlo se u taj-brejk, gde je opet viđena drama.

Prvi je do mini-brejka stigao Roman i poveo sa 4:3, ali je Srbin uspeo da se vrati, a onda i povede sa 6:5, što znači da je imao meč loptu. Safjulin se nije predao, već je vezao tri poena i rešio set u svoju korist (8:6).

U odlučujućem setu nije bilo brejk lopte, sve do osmog gema, kada je Srbin prvu iskoristio i ponovo došao u priliku da servira za meč. Ipak, ni tu priliku Lajović nije iskoristio, pa je Roman servirao za 5:5. Međutim, Lajović je došao do 15:40, a onda drugu meč loptu u gemu, a treću ukupno, iskoristio i prošao u narednu rundu.

U narednom kolu Lajović će odmeriti snage sa boljim iz duela Tejlor Fric – Federiko Korija.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar