Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Petra Kvitova je pobednica egzibicionog teniskog turnira koji je održan u Pragu. Ona je u finalnom meču pobedila 26. igračicu sveta, Karolinu Muhovu, dok je kod tenisera pobednik Mihael Vrbenski.

Kvitova, koja je 12. na WTA listi, vratila se na teren obučena u opremi koju je trebalo da nosi na ovogodišnjem Rolan Garosu, a u meču za pehar pobedila je Muhovu sa 6:3, 6:3.

PROČITAJTE JOŠ:

S druge strane, 20-godišnji Mihael Vrbenski, 402. na svetskoj listi, pobedio je 228. na svetu, Zdenjeka Kolara sa 6:4, 6:7, 10:8.

Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Kada je reč o Kvitovoj, ona na putu do trijumfa nije ispustila ni set, u polufinalu je pobedila Katerinu Sinijakovu, 7:5, 6:4, a pre toga Barboru Krejčikovu sa 6:1, 7:5.

„Ako se bude igrao Rolan Garos, ‘Najki’ će već napraviti novu kolekciju za mene. Igrala sam sve bolje i bolje kako je turnir odmicao, tako da sam veoma zadovoljna igrom“, izjavila je pobednica.

Turnir je protekao bez učešća treće igračice sveta, Karoline Pliškove i finalistkinje Rolan Garosa, Markete Vondrušove.

S druge strane, muški turnir je bio nešto slabiji po imenima, a talentovani Vrbenski je na startu takmičenja bio bolji od 65. na svetu, Jiržija Veselog, 4:6, 6:3, 10:4.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar