Foto: EPA/FILIP SINGER

Denis Istomin, Dejvis kup reprezentativac Uzbekistana, poručio je da podržava stav najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića, po pitanju vakcinacije.

Istomin, koji je trenutno 156. na svetskoj listi, a pre osam godina je bio na 33. mestu, upitan je da prokomentariše stav Novaka Đokovića po pitanju vakcinacije.

PROČITAJTE JOŠ:

Šampion Australijan opena i Vimbldona je tokom aprila u jednom od uključenja na društvenim mrežema, u razgovoru sa srpskim sportistima, izjavio kako je protiv toga da primi vakcinu za koronavirus ukoliko ona bude bila obavezna, zbog čega su ga posebno u zapadnim medijima etiketirali kako „anti-vaksera“.

Novak je tada rekao da želi sam da odlučuje o tome da li će biti vakcinisan ili ne, posebno jer vakcina još nije pronađena i niko ne zna kakvog bi ona sastava bila i kako bi uticala na njegov organizam.

Istomin je u intervjuu za „Ubi tenis“ rekao da je Đokovićev stav apsolutno ispravan.

„Neka i mene onda optuže! Slažem se sa Novakom! Ne može biti obavezne vakcine – svaka osoba trebalo bi da odluči da li će biti vakcinisana ili ne“, jasan je Istomin.

Novak je posle izjavio kako „nije u načelu protiv vakcinacije“, ali svejedno, njegov stav je izazvao dosta polemike u medijima.

Istomin se takođe osvrnuo i na predlog koji je potekao od Novaka Đokovića, Rodžera Federera i rafaela Nadala o osnivanju „Player Relief“ fonda za pomoć igračima koji su ispod 100. mesta na ATP listi.

„Mislim da je to sjajna ideja jer su ovo veoma teška vremena za sve tenisere, posebno one koji su nisko rangirani i koji nemaju šansu da igraju na grend slemovima i ATP turnirima. Mnogi od njih razmišljaju da dignu ruke od profesionalnog sporta. Nadam se da će novac, koji će im biti dostupan preko fonda, biti dovoljan da ih motiviše da nastave da igraju“, dodao je Istomin.

Dominik Tim je bio jedan od malobrojnih koji je kritikovao takvu ideju.

„Nisam igrao fjučerse dugo vremena, ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Svakako da ima igrača koji nisu stopostotno posvećeni poslu! Ima i onih koji rade naporno, ali nemaju novca da putuju i igraju na turnirima. Ti igrači nemaju šansu da sa sobom povedu i trenera na takmičenja, jer se nagradni fond na fjučersima nije menjao već 20 godina. Ne mogu da kažem da se u potpunosti slažem ili ne slažem sa njegovom izjavom. Oba gledišta imaju smisla. Jedino što mi se nije svidelo je što je ta izjava bila javna, trebalo je da o tome razgovara sa ATP ili kolegama pre nego što je sve objavio“, zaključio je teniser iz Uzbekistana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar