Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Bio je najavljivan kao jedan od prvih favorita u Beogradu, nije pokazao sve što zna, ali je dobro upamtio Srbiju.

Grafika: Slađana Đermanović

Kristijan Garin, trenutno 43. igrač planete, izdvojio je malo vremena i pričao za Nova.rs kako o susretu u kom je posle prave drame slomio otpor Džensona Bruksbija, tako i o nedavnoj poseti Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

Garin je u prva dva kola bez većih problema savladao Elijasa Imera i Uga Grenijera, a u trećem kolu je imao nešto više problema. Ipak, posle dva sata i 51 minuta igre pao je i Amerikanac sa 6:2, 6:3, 1:6, 6:4. Čileanski teniser je tako drugu godinu zaredom izborio plasman u osminu finala Vimbldona, gde ga čeka Aleks de Minor koji je sa 3:0 srušio Lijama Brodija.

Garin je detaljno analizirao susret sa Bruksbijem i podvukao zbog čega je posebno zadovoljan.

„Bio je to dobar meč, bili su to veoma teški setovi, pogotovo četvrti. Igrali smo na dobrom nivou, obojica smo servirali dobro, pa i u poslednja dva, tri gema igrali smo svaki poen maksimalno, mnogo smo trčali. Bilo je veoma teško, u poslednja tri gema sam igrao nerealno, agresivno, krenuo sam po pobedu. To je bio ključ za dobijanje meča.“

Garin je bio jedna od najvećih zvezdi Serbia Opena, a onda je doživeo ozbiljan udarac već na prvom susretu. Holger Rune je slavio sa 6:3, 6:1 i tako najavio dobru sezonu na šljaci do početka Rolan Garosa.

Kristijan Garin
Kristijan Garin; Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Ipak, posebno se sa tog turnira Garin seća izbora hrane, a ona je bila prilagođena posebnoj ishrani koju sprovodi Novak Đoković.

„Turnir je bio neverovatan, imao sam dobra iskustva tamo, doduše ne i rezultat koji sam želeo, ali sam uživao tokom turnira i u samom kompleksu. Tereni su odlični i hrana je bila odlična. Nisam probao nijedno srpsko jelo, ali je hrana na turniru jer je to Novakov turnir, a on voli specijalnu hranu. Mnogo brine o tome, pa sam uživao u tome. Izgubio sam u prvoj rundi, ali sam imao dobra iskustva“, rekao je Garin za Nova.rs.

Poslao je poruku srpskim navijačima da namerava da se vrati.

„Bilo mi je jako zabavno, pa ću probati da dođem ponovo u Beograd“, završio je Garin.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak se nije pozdravio sa sudijom nakon meča

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram