filip krajinovic pobeda stefano travalja serbia open
Foto: StarSport

Srpski teniser Filip Krajinović pobedio je Stefana Travalju u meču prvog kola Serbia Opena u Beogradu tesnom pobedom u tri seta - 7:5, 5:7 i 6:3.

FIlip je mogao i ranije da završi meč u kom je imao meč lopte u dva različita seta i iskoristio je tek treću, ali je lako mogao i da ga izgubi.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle greške Travalje iz bekhenda, Krajinović je zbog lošeg tajminga poslao svoj bekhend u aut pored terena. Onda je, nakon iscrpljujućeg narednog poena Stefano poslao lopticu pored polja forhendom.

Krajinović je treću meč loptu iskoristio tako što je prekinuo poen posle promašaja Travalje. Izostala je u tom trenutku reakcija linijskih sudija, Srbin je bio priseban i glavni sudija je potvrdio njegov trijumf.

Vadio se iz neugodne situacije naš predstavnik koji je imao veliki pad u drugom i do polovine trećeg seta i to ga je umalo koštalo pobede.

Uz to, Travalja je počeo da igra strašne bekhende kada bi bio sateran uza zid i to je produžilo meč za skoro sat vremena između meč lopti.

U prvom setu, obojica su propustila po nekoliko brejk prilika i Krajinović je na servisu rivala realizovao treću šansu u 12. gemu.

Tokom drugog seta je imao prednost i 4:2, krstario je ka pobedi. Ipak, tada je Travalja počeo da deluje kao „zid“ na terenu od kog se sve vraćalo, a Filip se nervirao.

Krajinović je počeo da oscilira, ostao je i bez energije i izgubio je dva svoja servisa zaredom, pa je Italijan preokrenuo. Treba napomenuti da je tada na 5:4 Srbin imao jednu meč loptu na tuđ servis i nije je pretvorio u trijumf.

Za to mu je bio potreban još jedan set u kom je prošao pravi „rolerkoster“. Izgubio je servis, Travalja je poveo 3:1 i onda se on uzdigao i preokrenuo sa dva uzastopna brejka.

Sledeći rival na Serbia Openu mu je Nikola Milojević, koji je Krajinovića pobedio na Rolan Garosu prošle godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare