Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Australijanac Nik Kirijos reagovao je na izjavu trećeg tenisera sveta, Austrijanca Dominika Tima, u vezi finansijske pomoći teniserima u nevolji.

Tim koji je ove godine prvi put u karijeri uspeo da se domogne treće pozicije na svetskoj lestvici, srušivši sa nje Rodžera Federera, rekao je nedavno kako nije saglasan sa idejom koju su pokrenuli Novak Đoković i još neki igrači da se otvori fond za pomoć igračima od 250. do 700. mesta.

PROČITAJTE JOŠ:

ATP, ITF, WTA i grend slem turniri su podržali ideju i najavili „Player Relief“ fond, ali Tim, koji je od Novaka Đokovića izgubio u finalu Australijan opena, rekao je da ne želi da daje svoj novac.

„Video sam igrače na ITF čelendžerima koji nisu stopostotno posvećeni ovom sportu. Mnogi od njih su krajnje neprofesionalni. Ne vidim što bih im davao svoj novac. Radije bih pomogao institucijama kojima je zaista potreban. Nema profesije gde vam je zagarantovan uspeh i visoka zarada na početku karijere. Ni mi sa vrha nismo dobili ništa zdravo za gotovo. Morali smo da se izborimo da dođemo do vrha“, rekao je Tim.

Međutim, Kirijos smatra da Austrijanac ne razume suštinu problema.

„Mislim da Dominik ne razume suštinu. Reč je o tome da smo mi na vrhu plaćeni i previše a da za ostatak nema ništa. Radi se o tome da pomognemo tamo fde možemo, bili oni profesionalni ili ne, ali postavite se u njihovu kožu i razmislite kako bi vam bilo“, rekao je Kirjos.

Novak Đoković je nedavno otkrio kako bi moglo da izgleda sve u smislu pomoći igračima, ali ostalo je da se čelnici rukovodećih teniskih organizacija i zvanično oglase i objasne kakvi će biti budući koraci.

Teniska sezona je u prekidu od marta meseca i nema izgleda da će biti nastavljena pre početka avgusta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar