Foto: EFE/SCOTT BARBOUR

Džon Mekinro, trostruki šampion Vimbldona i bivši broj jedan svetskog tenisa, svrstao je Australijanca Nika Kirjosa među najtalentovanije tenisere današnjice.

Kirjos, koji je trenutno 40. igrač na ATP listi, imao je proteklih meseci i godina dosta zdravstvenih tegoba koje su ga sprečile da pokaže sve što može.

PROČITAJTE JOŠ:

Teniser, koji je često bio na udaru kritičara zbog svog ponašanja, kako na terenu tako i van njega, pokazao je izvesne znake sazrevanja, naročito ove sezone.

Mekinro smatra da Kirjos još nije rekao sve što ima i da se nada da će iskoristiti ogroman talenat koji poseduje.

„Po samom talentu bih ga svrstao iza velike trojke. Ako tu uključite i Endija Marija, ja bih ga stavio ispred njega, odmah iza legendi kakve su Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal. Mari je osvojio tri grend slema i ide odmah iza njih. Mislim da bi i Nik mogao nešto da osvoji ukoliko bude bio koncentrisan na posao“, izjavio je Mekinro.

Kirjos je prošle godine bio kažnjen suspenzijom od 16 nedelja zbog lošeg ponašanja na terenu.

„Kao što je poznato, ne radi se samo o talentu nego koliko ste mentalno jaki i fizički spremni i voljni da idete do svojih granica. Koliko ćete napora uložiti da biste pobedili? On nije bio u stanju da ide do tih granica i ne znam da li će ikad moći. Nadam se da hoće jer mi se dopada i bilo bi sjajno i za sam sport ako bi u tome uspeo“, dodao je Amerikanac.

Bivši broj jedan ne krije da ima ambiciju da bude traner momka iz Kanbere.

„Naravno da bih voleo da radim sa njim. To bih bez razmišljanja prihvatio, ako bi uspelo, bilo bi neverovatno. Verujem da bismo se posle par minuta dohvatili za vratove, ali svakako bi bilo izazovno. Ne samo sa mnom, sa bilo kim. Nisam jedini koji bi radio sa njim. Mislim da on ne deluje da je spreman da ima trenera. Prvi korak je da on to poželi“, zaključio je Mekinro.

Kirjos je ove sezone ostvario šest pobeda uz tri poraza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar