Miomir Kecmanović
Foto: Tanjug/AP Photo/Pamela Smith)

Srpski teniser, Miomir Kecmanović, komentarisao je pobedu naše reprezentacije protiv Grčke u Dejvis kupu u Beogradu.

Teniseri Srbije su pobedili Grčku u Pioniru u baražu za opstanak u Svetskoj grupi.

U poslednjem meču, Dušan Lajović je morao da preda meč Demetrisu Azoidesu, 1054. teniseru sveta, zbog povrede zgloba. Međutim, Srbija je već ranije obezbedila pobedu i slavila rezultatom 3:1.

Pročitajte još

„Bilo je jako velika tenzija, pogotovo u drugom setu, za mene koji sam gledao. Momci su odradili posao dobro, borba, dobra igra na kraju, bitan bod i opet smo u Svetskoj grupi i možemo da nastavimo tamo gde smo stali“, rekao je Kecmanović.

Otkrio je planove za nastavak sezone.

„Igraću Peking i Šangaj, onda još nekoliko turnira u Evropi i to je to od mene za ovu sezonu. Igrao sam US Open, korektno ovde, nadam se da jako završavam ovu godinu“.

Govorio je o saigraču iz reprezentacije, Hamadu Međedoviću.

„Hamad je jako dobar, ima velika oružja, udara jako, snažan je, sad samo da se sve to poklopi. Ne može da ne bude uspešan i dobar. Ima toliko dobru igru pa je teško da neće napraviti nešto. Ako bude vredan, pitanje je vremena kada će to da dođe. A mali Maksa, trudio se da pomogne kako god može, prvi put sam ga upoznao i nadam se da će se brzo izboriti da bude stalni član“.

Srbiji je dubl slaba tačka.

„Uglavnom i igram dublove ponekad na turnirima, pokušavam da doprinesem dublu koliko mogu, ali nam fali neko ko se time bavi i nadam se da će se pojaviti neko“.

Filip Krajinović se na ovom meču oprostio od tenisa.

„Danas malo lakše jer smo već imali naš oproštaj na njegovom meču u Njujorku, tada je bilo emotivno teško, da više neće biti sa nama. Pogotovo za mene je bilo teško jer sam uz njega odrastao, ali drago mi je da sam imao tu priliku, da je bio uz nas. Nadam se da je i njemu drago što je publika mogla lepo da ga isprati na kraju“.

Kecmanović je govorio i o povređenom Lajoviću.

„Eno ga u svlačionici, ali ne znam da li je ozbiljno ili nije. To će sad da vide fiziji i doktori, on je ok, videćemo šta će biti“, zaključio je Kecmanović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare