Mark Blinch/The Canadian Press via AP

Svi sa nestrpljenjem čekaju njihove nove duele

Karlos Alkaraz pojavio se pre oko dve godine na vleikoj sceni i u kratkom vremenskom periodu napravio zapažene rezultate i uspehe, koje će retko ko moći da ponovi i njegovim godinama.

Nakon odlaska Rodžera Federera i silnih povreda Rafaela Nadala, Alkaraz je postao najveća pretnja Novaku Đokoviću, s kojim je već odigrao četiri epska meča, a mnogi priželjkuju i njihovo finale na US Openu.

PROČITAJTE JOŠ:

Pred početak četvrtog grend slema u sezoni, Karlos je otkrio zbog čega se divi srpskom teniseru i šta pokušava da „pokupi“ od njega.

„Svima je jasno da je Novak jedan od najvećih tenisera u istoriji, bez bilo kakve sumnje. Sve što njegovu igru čini takvom kakva jeste je neverovatno. Izdvojio bih to da je u mentalnom smislu – kao stena. On se nikada ne predaje. Ma koliko bio težak momenat u kome se nalazi, uvek će naći način da sebi pruži priliku da meč produži i dođe u poziciju da pobedi. To je po meni ono što je najvažnije u njegovom pristupu igri – i to nastojim da uvedem u svoju igru i odnos prema meču takođe. Bolji primer od našeg finala u Sinsijatiju – ne postoji, i iz toga nameravam da učim i izvedem prave pouke“, jasan je popularni Karlitos.

Novinare u Americi zanimalo je i da li mu se život promenio u poslednjih nekoliko meseci.

„Ah, moj život se zaista puno promenio. Možda je drugačiji i po tome što me stalno pitaju o tome što sam postao poznat, što ljudi prepoznaju moje ime – a naročito posle US Opena prošle godine“, rekao je uz osmeh mladi Španac.

PROČITAJTE JOŠ:

Nastavio je da priča o promenama u poslednje vreme.

„Sa druge strane, moj privatni život je ostao potpuno nepromenjen. Isti sam čovek, normalan van terena – dok mislim da sam na terenu zreliji i bolji igrač sveukupno. Sa ponosom gledam na svoj prvi osvojeni Slem ovde prošle godine – ali sam srećan da sam ovde danas kao zreliji čovek i bolji igrač. Uz uspehe je ponekad teže zadržati svoju privatnost – čak i ovde u Njujorku, i popularnost nema uvek poželjne posledice – iako treba naučiti uživati i u tome“.

Upitan je i da li oseća pritisak kao branilac titule u Njujorku.

„Pomalo, ali se trudim da ne mislim o tome. Tokom ove nedelje pripremnih treninga, nastojao sam da radim baš isto što sam radio i prošle godine, da treniram sa istim intenzitetom kao što ću igrati u meču. Nisam uopšte fokusiran na činjenicu da branim trofej ili bodove, već na nivo svoje igre. Nastojaću da napredujem iz treninga u trening – sa nadom da ću to preneti na svoje mečeve“, zaključio je Alkaraz.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar